Daša Gradišek s sinčkom Maxom na obisku v Sloveniji

Daša Gradišek s sinčkom Maxom na obisku v Sloveniji (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
7. 7. 2017

Pevka Daša Gradišek že tri mesece uživa v vlogi mamice sinku Maxu, ki ji lepša dneve v švicarskem Bernu, kjer živi z možem Borutom Baničem. Pred kratkim je mlada družinica spakirala kovčke in se odpravila na enotedenski obisk domačih in prijateljev v Slovenijo. Za dojenčka Maxa, ki je rojen v Švici, je bilo to prvo potovanje v domovino njegovih staršev.

Daša se je s soprogom in sinkom na pot iz Švice odpravila kar z avtom, saj nista želela nič komplicirati. "Dojenčki obožujejo vožnjo, no, vsaj najin. Ker sva kot starša zelo aktivna in rada potujeva, se ne misliva omejevati, kamor greva midva, gre tudi najin zaklad. Je pa res, da imava izjemno pridnega in umirjenega otroka, sva naspana, ker že od samega začetka spi ponoči tudi do 8 ur v kosu," je zaupala Daša in dodala, da sta z Borutom zelo srečna starša, zato je posledično tudi Max umirjen otrok.

"Najbolj je pomembno, da otrok ni v stresu, ampak zadovoljen in zdrav," je dodala lepa plavolaska, ki se v Slovenijo vedno znova rada vrača. "Res se je lepo vrniti domov, je pa urnik kar precej poln, vse načrtujeva do ure natančno, drugače res ne gre," je bila iskrena pevka, ki je s prvim obiskom svojega dojenčka razveselila starše in prijatelje. "Ko sem rodila, je nekaj sorodnikov že prišlo na obisk k nama v Bern. Drugi pa so seveda nestrpno čakali, da se vidimo. Občutki so bili seveda krasni, imava ogromno podpore in ljubezni," je zaupala mlada mamica.

Daša Gradišek

Nakupovanje pri Hajdi

Z Maxom sta ves teden uživala tudi na sprehodih z vozičkom, še raje kot po mestu sta se odpravila kam drugam. "Rada imam naravo in sem komaj čakala, da obiščem Arboretum, ki je zdaj krasen," je povedala Daša, ki je en dan izkoristila tudi za obisk knežjega mesta in butične trgovinice Hajdi.si v lasti Hajdi Korošec Jazbinšek. "Že prej sem pri njej naročala prek spleta, ker sta mi njena trgovina in ponudba izredno všeč. Zdaj pa sem pa izkoristila priložnost in sva jo z možem osebno obiskala v Celju ter domov odnesla veliko simpatičnih, praktičnih in uporabnih stvari. Malce sva tudi poklepetali, Hajdi je zelo simpatična, zato sva se takoj ujeli," je navdušeno dejala Daša, ki se že veseli naslednjega obiska pri njej.

Daša Gradišek

Do takrat pa bo uživala v Bernu, kjer ji vsakdanjik zapolnjuje njen trimesečnik. "Materinstvo je najlepša izkušnja v mojem življenju, seveda so zdaj prioritete pri mojem sinu, ki je zdrav in vesel dojenček. Ogromno časa preživiva v naravi, kar nama obema dobro dene. Veliko mu tudi pojem, saj obožuje glasbo, glas mamice pa ga najbolj pomiri in osreči, tako kot vsakega dojenčka. Veliko pomoč in podporo imam seveda tudi od svojega moža. Je pa res neverjetno, kako hitro gre dan naokoli, čas zdaj mineva še hitreje kot prej," je povedala glasbenica, ki bo poletje z družino preživela v Švici, septembra pa bodo verjetno šli na kakšno daljše potovanje.

Barbara Majič