Daša Podržaj: Misica s čutom za red

Vir: Lea
18. 6. 2009

Miss Hawaiian Tropic in miss Nove Daša Podržaj s svojimi starši in sestro živi v skoraj idilični slovenski vasici Nova vas pri Begunjah na Gorenjskem. Daša, ki je pred kratkim končala šolanje na jeseniški gimnaziji, pa se jeseni odpravlja v Ljubljano, kjer jo čaka študij. Ravno pravi trenutek, da smo jo še ujeli doma.

Daša pravi, da obožuje Gorenjsko. Dom ji pomeni veliko, saj tam vedno najde ljudi, ki jih ima rada, ki so prijatelji, pa tudi zatočišče, ko ga potrebuje. O pristnih odnosih pri Podržajevih govori tudi to, da Daša svojih staršev skoraj nikoli ne kliče mami in ati, ampak po imenih, torej Neva in Marko.

Lepotička prizna, da je njena mamica prej njena prijateljica kot pa stroga mama, ki bi hčerki prepovedovala stvari. ‘’Daša se povsem dobro znajde sama, zaveda se, da lahko kadarkoli pride k meni s kakršnimkoli vprašanjem ali problemom, seveda pa tudi ve, da so nekje meje, ki jih kot otrok ni nikoli prestopala,’’ pove njena mama. Daša, ki je zadnje leto ob vseh obveznostih veliko časa preživela v svoji sobi, pa ima rada tudi naravo.

‘’Tek in sprehod ob pogledu na gorenjske hribe me sproščata, včasih na domači terasi kar sedim in sedim ter uživam v razgledu,’’ pravi Daša. Kako tudi ne bi, saj je le nekaj metrov od hiše prostran travnik, čisto ob hiši pa teče prijeten potoček. ‘’Idealno za kužka,’’ se pošali Daša, ki si res želi imeti štirinožca, a se obenem zaveda, da bi bil ob njenih obveznostih misice več doma kot pri njej.

Priporočamo