Daša Podržaj: Vroče sanjsko dekle v Playboyu!

Daša je letos tudi eden od obrazov slovenske različice 
Pirellija, estetsko erotičnega 
koledarja Collegium 
graphicum, ki velja za elitno 
kultni koledar, katerega dobijo le izbranci. (foto: Aleš Bravničar) Aleš Bravničar
Vir: Nova
11. 12. 2015

Daša Podržaj, nekdanja žena primorskega poslovneža Rajka Hrvatiča, se je po tehtnem premisleku odločila, da svoje zapeljive manekenske čare razkrije tudi v slovenski izdaji Playboya, natančneje v rubriki Sanjsko dekle.

Nas je seveda zanimalo, kako je prišlo do tega sodelovanja z enim od najboljših slovenskih fotografov Alešem Bravničarjem, ki je pred svoj objektiv postavil že cel šopek slovenske ženske estrade. Tako nam je Daša v ekskluzivnem pogovoru za Novo razkrila kar veliko zanimivosti, ki so pripeljale do tega vrhunsko izpeljanega projekta, ki bo luč sveta ugledal v novi številki revije Playboy.

"Z Alešem sva se za slikanje za rubriko Sanjsko dekle dogovarjala kar približno dve leti. Nikakor se nisem mogla odločiti za ta korak. Nato pa sem zaradi dogodkov, ki so se mi dogajali v zadnjih šestih mesecih, začela drugače gledati na življenje in take odločitve. Rekla sem si, zakaj pa ne, dokler sem še mlada in v formi, poleg tega pa Aleš dela čudovite fotografije, ki si jih po mojem mnenju želi imeti vsaka ženska. Slikali smo v studiu Andraža Blaznika in bili smo super ekipa, veliko je bilo tudi smeha. Bolj sproščeno sem se počutila tudi zato, ker je bila na slikanju kot vizažistka Karin Škufca, s katero se poznava že dolga leta in ji popolnoma zaupam," pove Daša in nadaljuje: "Starejša sem, bolj se zavedam, da je golota nekaj naravnega in lepega ter da se svojega telesa ni treba sramovati – seveda pa vse v mejah normale in mislim, da malo bolj razgaljene estetske fotografije nikakor ne prekoračijo meje dobrega okusa. Iskreno povedano, Aleša sem spoznala na samem slikanju, kar je malce čudno, glede na to, da sem tudi sama že kar dolga leta na slovenski modni sceni. Ker sva tokrat prvič delala skupaj, me je seveda tudi malo skrbelo, ali se bova sploh ujela in ali bo med nama 'kliknilo'. To je namreč zelo pomembno, saj sem v preteklosti že delala s kakšnim fotografom, s katerim se energetsko niti najmanj nisem ujela, in to se po mojem mnenju negativno odraža tudi na fotografijah. Pri Alešu je bil ta strah odveč, saj sem se že po nekaj minutah fotografiranja sprostila in uživala v poziranju. Je pa res, da je glede poz in gibanja Aleš kar precej zahteven in naslednji dan po fotografiranju sem imela kar velik muskelfiber."

Kreativno umetniška golota je lahko razumna iz več zornih kotov, zato nas je zanimal realen pogled Podržajeve, kako sama gleda na žensko goloto, prikazano prek slike. "To je povsem odvisno od tega, kako so fotografije posnete, kakšne so poze, kakšne 'vibracije' oddaja slika – tanka je meja med estetskimi golimi fotografijami in 'vulgarnimi'. Obstajajo torej različne vrste golih fotografij in sama se nikoli ne bi odločila za objavo fotografij, ki bi bile neokusne. Ustvarili smo čudovite fotografije, sama sem izredno zadovoljna in se jih kar ne morem nagledati."

Tokratni končni rezultat Playboya in vrhunskega fotografa Bravničarja je bil po besedah Daše res edinstven, tako nismo mogli mimo vprašanja, ali bo z začetnih strani v vročem prazničnem Playboyu v kratkem preskočila tudi na sredinske strani ter odvrgle vse modne krpice s sebe: "Mislim, da ni nič slabega v tem, da ovekovečim svoje malo bolj golo telo, dokler je mlado in lepo. O koraku do konca pa si mislim, da nikoli ne reci nikoli, vendar pa za zdaj o tem še ne razmišljam."

ALOJZ PETROVČIČ

Značke: Daša Podržaj