David Urankar: Komaj čakam akcijo

David Urankar: Komaj čakam akcijo (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Jana
31. 8. 2017

Iz modne agencije so ga pred desetimi leti napotili na televizijo. Zdaj pa je eden najbolj prepoznavnih voditeljev na sončni strani Alp.

Prebrala sem, da ste velik ljubitelj košarke. Pa bodiva za začetek aktualna. Bliža se EP v košarki – na katero državo poleg Slovenije stavite?

Košarka je moja prva športna ljubezen, tako da res komaj čakam na začetek prvenstva. Fantje so nam letos spet dali velike apetite in držim pesti, da se vse 'poklopi'. Navadno je na vsakem prvenstvu še kakšna reprezentanca, ki mi je simpatična oz. všečno igra – ampak za to bo treba počakati vsaj do prvih tekem.

Zaradi oddaje Dobro jutro vstajate zelo zgodaj. Ste eden tistih, ki se od doma v službo odpravi v dveh minutah?

Ko vodim oddajo, se zbudim pred peto uro zjutraj, in sem čez 20 minut že na televiziji. Zajtrk pojem v pisarni in si ga pripravim prejšnji večer, da čim manj ropotam zjutraj.

Pa imate kakšnega voditeljskega vzornika?

Še iz otroštva se spomnim Rudija Carrella z avstrijske televizije, ki sta jo na anteno lovila dedek in babica. Čeprav večine nisem razumel, se mi zdi, da so me pritegnili njegova sproščenost, zabavni gosti, dinamika oddaje. Gor pa sem zrasel ob naših oddajah: Marijevih Nedeljskih 60, Jonasovih Brez zapor, Auerjevi Poglej in zadeni, Mišini Res je in pozneje Jurijevi in Ladovi As ti tut not padu. Od tujih zelo rad pogledam Oliverja, Kimmla, Fallona in nekaj youtuberjev. Od domačih pa mi zares 'sede' Godlerjeva kislina (smeh) (oddaja Ta teden z Juretom Godlerjem, op. a.).

Bili ste tudi član prve slovenske ekipe v bobu. Zakaj ste se odločili za ta podvig?

Pred tem se treniral atletiko, kjer sem bil tudi član slovenske reprezentance. Nekaj kolegov iz atletskih krogov je takrat v svoje tekmovalne bob vrste pripeljala hrvaška reprezentanca in ideja se je zdela zelo zanimiva tudi nam. Tekmovalec v bobu mora biti hiter, močan, eksploziven, kar velja za sprinterje. In tako se je moja športna kariera podaljšala še za nekaj sezon na ledenih stezah.

Oddaji Dobro jutro in Avtomobilnost, delo modela, snemanje reklam, povezovanje prireditev itd. – kdaj pa je čas za odklop? Kako najraje preživljate prosti čas?

To se bo slišalo kičasto, ampak vse stvari, ki jih delam, so mi tako všeč, da se mi zdi, kot da so nekako hobi. In reklame navadno pridejo ravno takrat, ko potrebujem zamenjavo ritma, spremembo delavnega okolja. Tako da se – in upam, da se bo tudi v prihodnje – vse zelo lepo sestavlja in dopolnjuje. Prosti čas najraje preživljam z Ajdo in Liamom (ženo in sinom, op. a.). Takrat se oba potrudiva, da ga res dobro izkoristimo in zaužijemo.

Ste ljubitelj adrenalina – so bile vaše letošnje poletne počitnice tudi v tem duhu?

Ustreza mi adrenalin in vedno mi je všeč kaj novega, kar požene kri po žilah. To poletje smo se odpeljali tudi na avstrijsko stran Pece, kjer naj bi bila najdaljša 'flow' steza za spust s kolesom in res sem navdušen. Vožnja po lepo urejenih in dobro utrjenih ovinkih je že zelo blizu občutkom in adrenalinu iz boba. Sicer pa z Ajdo že nekaj časa plezava, kar je poleg dobre rekreacije tudi zelo fin odmerek adrenalina.

Jeseni se na TV spet začne ... Se obetajo kakšne spremembe, ostajate v Dobro jutro in voditelj oddaje Avtomobilnost?

V bistvu že komaj čakam akcijo. (smeh) Avtomobilnost začnemo z avtomobilskim salonom v Frankfurtu, oddajo Dobro jutro pa 4. septembra. Nekaj sprememb se seveda obeta, a boste morali žal počakati do prve oddaje. (smeh)

Besedilo: Ksenija Sedej
Fotografije: Helena Kermelj

Priporočamo