David Urankar: "Ob starševstvu je vse drugo manj pomembno!"

25. 11. 2015

Voditelj nacionalne televizije, s katerim se zbujamo in s katerim smo se v Poletni sceni družili minulo poletje, je pred kratkim postal očka malemu Liamu. Poleg hranjenja, previjanja, sprehodov in televizijskega vodenja pa se je David podal v nov manekenski izziv, ki ga je z modnih pist tokrat prestavil za žirantsko mizo.

David je prejšnji mesec postal očka malemu Liamu.
Finalistke projekta Dekle z naslovnice se že družijo z mentorji

David, v teh časih se spopadate z novo preizkušnjo. Največjo do zdaj?

Tako velika preizkušnja že ni, saj sem navajen vstajati sredi noči že iz oddaje Dobro jutro. (smeh)

Kako pa se znajdete v vlogi očeta?

Uf, mislim, da bo na ta odgovor treba še kar malo časa počakati. Se trudim, poslušam nasvete, berem knjige in 'googlam'. Vsak dan pa popravim osebni rekord v previjanju.

Kaj pa je v tem spremenjenem tempu vaša dolžnost? Za kaj vedno poskrbite vi?

Poskušam pomagati, kjer se le da, in s tem razbremeniti Ajdo. Se pa, kar se dolžnosti tiče, spontano dopolnjujeva. Razen tega, da jaz ne morem dojiti. (smeh)

Čemu pa se raje izognete?

Ničemur. Vsak trenutek, ko sem doma in ko sem lahko z malčkom, izkoristim na polno.

Pa se v tej novi očetovski vlogi velikokrat spomnite na svojega očeta in njegovo vzgojo?

Ja, seveda pomislim tudi na to. Vzamem marsikateri nasvet. Če bom pol tako dober 'foter', kot je on, bom zadovoljen!

Kljub temu še vedno ostajate močno vpeti v televizijske vode. Si ob koncu dneva z Ajdo privoščita kakšen skupen trenutek?

Slalomiram med Avtomobilnostjo, oddajo Dobro jutro, delom modela in tem, da sem res čim več veliko doma. Smo veliko skupaj, se igramo in smejimo. Ko pa gre Liam spat, greva tudi midva, ker še ne veva, kakšna noč bo pred nami.

Kaj pa je poleg starševstva vaš največji projekt, ki se mu zdaj posvečate?

Ob starševstvu je vse drugo postalo manj pomembno. Telefon mi je včasih komaj zdržal en dan, zdaj ga polnim na tri dni.

Pa ste si ob službi zaradi tega lahko vzeli kakšen očetovski dopust?

Vzel sem si očetovski dopust, skoraj tri tedne. Vesel sem, da imamo takšno ekipo, ki vskoči, ko kdo kaj potrebuje.

Nastopili boste tudi v komisiji dogodka Cosmo dekle z naslovnice. Vaša manekenska pot vam bo verjetno v pomoč ...

Pomaga, če se človek zna postaviti pred kamero in objektiv, je prezenten. Dekletom ne bom dajal nasvetov iz mode, ker sta si tu moški in ženski svet povsem različna in ker imamo v komisiji tudi članico, ki na tem področju lahko da več modrih nasvetov kot jaz. Vsaj, ko gre za punce. Bom pa govoril o nastopu, ne samo pred kamero. Karizma in prezenca prideta prav vsak dan – pred kamero ali na razgovoru za službo.

Pa ste se sicer tudi sami kdaj znašli na naslovnici kakšne revije?

Kar nekaj se jih je v teh 15 letih, odkar delam kot model, nabralo. Morda mi največ pomeni naslovnica Men's Healtha, ki žal pri nas ne izhaja več. Vsako dobro priložnost je treba znati unovčiti in se pri tem čim več naučiti.

Finalistke projekta Dekle z naslovnice se že družijo z mentorji

  • Revija Cosmopolitan letos že tretje leto zapored izbira dekle, ki bo krasilo januarsko številko ene izmed najbolj branih revij na svetu. Štiri finalistke prav v teh dneh svoj čas preživljajo z letošnjimi mentorji – voditeljico in igralko Ulo Furlan, nekdanjo novinarko in danes uspešno poslovno žensko Anjo Rebek, manekenko in blogerko Anelo Sabanagić in voditeljem in manekenom Davidom Urankarjem. Lahko vam zaupamo, da jim je David pripravil prav poseben izziv – dekleta so se morala znajti pred kamero in pripraviti napovednik za eno od oddaj, ki jih pripravlja postavni mentor.
Značke: David Urankar