David Urankar razkril, kaj jim je letos prinesel Miklavž

David Urankar razkril, kaj jim je letos prinesel Miklavž (foto: Sandra Kovačič, Mladinska knjiga) Sandra Kovačič, Mladinska knjiga
9. 12. 2019

Pretekli petek nas je obiskal prvi izmed treh dobrih decembrskih mož, ki se ga je razveselil tudi David Urankar, ki se je ob tem spomnil pravljičnih, a tudi 'strašnih' dogodkov (zaradi parkeljnov), ko je bil še otrok.

In kaj ja Urankarjem letos prinesel prvi dobri mož? "Miklavž je pri nas tradicionalno prinesel dobrote, večinoma sadje, oreščke, pri mojih starih starših praviloma tudi nogavice. Pri nas doma je, ko sem bil otrok, Miklavž vedno prinesel tudi kakšno bolj veliko darilo (če smo bili pridni). Zdaj se mi zdi, da je to vlogo bolj prevzel Božiček. Parkeljnov smo se pa otroci zelo bali, dedek in babica sta živela na vasi in tam je bil ta običaj še kako živ (in strašen). Ne vem pa, če smo bili zato kaj bolj pridni," je v smehu dejal priljubljen televizijski obraz David Urankar, ki je še pripomnil, da je bilo letos toliko bolj čarobno, saj so Miklavža pričakala kar štirje.

Priporočamo