David Urankar: Romantično poročno potovanje

Mladoporočenca Ajda in David Urankar (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
2. 9. 2013

Televizijski voditelj David Urankar je z ženo Ajdo le dan po poroki na Ljubljanskem gradu odpotoval na romantično poročno potovanje v Barcelono. Samo za Story sta delila najljubše fotografije in vtise.

Poročno potovanje v Barcelono sta mladoporočencema Urankar podarila Davidova starša.

"Barcelono sva si izbrala, ker je to mesto, v katerem nobeden od naju še ni bil, o njem pa sva slišala same lepe stvari. Vsekakor je k odločitvi pripomoglo tudi to, da je FC Barcelona Ajdin najljubši nogometni klub. Moj je sicer Manchester United, kjer sva že bila med Ajdinim študijem, vendar pa, po pravici povedano, Manchester ni najbolj idealen cilj za poročno potovanje," se je pošalil David.

V Barceloni sta preživela, kot pravi sam, sedem pravljičnih dni. Nastanjena sta bila v preprostem manjšem hotelu, ki sta ga izbrala glede na lokacijo. Mesto sta namreč želela raziskati po dolgem in počez in spoznati tudi skrite kotičke.

"Čez dan sva raziskovala Barcelono in okolico, od Gaudijevih mojstrovin, parkov, živalskega vrta, do zanimivih prepletenih ulic. En dan sva se z vlakom odpeljala na goro Montserrat, kjer se skriva pravo malo mestece s cerkvijo in samostanom."

"Ker sva oba navdušena športnika in navijača, sva si želela ogledati tudi tekmo FC Barcelone, ampak se žal terminsko ni izšlo, sva se pa potolažila z ogledom muzeja in stadiona ter olimpijskega parka, kjer je Barcelona leta 1992 gostila olimpijske igre."

"Nad Barcelono sva navdušena tudi zato, ker je mesto ob plaži, ki je kar noče biti konec, en dan pa sva se v iskanju športnih dogodivščin z vlakom odpeljala tudi na plažo Castelldefels. Mesto je polno energije, povsem zaživi pa šele pozno zvečer. Tako se recimo restavracije in lokali začnejo polniti šele okrog desetih zvečer. Vsak doživetij poln dan sva končala s 'tapasi', kozarcem piva in sangrije," opisuje David in dodaja, da so bile prav te večerne urice najbolj romantičen del potovanja, ki sta si ga predstavljala natančno tako, kot sta ga preživela.

Večerje so bile tudi idealna priložnost, da sta mladoporočenca naredila načrte za prihodnost. Na vprašanje, ali lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo tudi naraščaj, pa se je samo skrivnostno nasmejal in razložil, da se jima prav nič ne mudi.

"Glede na to, da sva se poročila šele po osmih letih, se vidi, da si vzameva čas. Se pa vračava polna elana. Septembra seveda spet starta oddaja Dobro jutro, ki sem jo čez poletje že kar malo pogrešal. Pa vi?" je končal David.

Priporočamo