David Urankar: V nevesto se je na novo zaljubil!

Vir: Lea
23. 8. 2013

Televizijski voditelj in maneken David Urankar se je na poroko z dolgoletnim dekletom Ajdo pripravljal vso pomlad, zaljubljenca pa sta si v soboto, 17. avgusta, na Ljubljanskem gradu končno obljubila večno zvestobo.

David in Ajda sta bila zaročena kar nekaj let, preden sta se odločila, da svojo ljubezen potrdita tudi uradno.

"Prišel sem z bob tekme s prstanom v žepu. Kupil sem ga v Švici, v trgovini Swarovski. Ko sem ga videl, sem ga kar kupil in sploh nisem razmišljal, kako in kdaj bom vse skupaj izpeljal.

Vedel sem, da če nama je uspelo preživeti tista tri leta, ko je ona živela v Angliji in sva bila ločena, potem sploh ni več ovir," nam je zaupal ženin, ki ni skrival veselja, da sta z Ajdo končno postala mož in žena.

Noč pred poroko sta po tradiciji prespala vsak pri svojih starših, jutro pa sta začela s skupnim zajtrkom, na katerem so se jima pridružili tudi starši in obe sestrični. Čeprav sta se na poroko pripravljala že kar vso pomlad, sta bila na dan poroke popolnoma mirna in vse je potekalo spontano.

"Oba sva že komaj čakala, da rečeva da in da se žurka lahko začne. Bilo pa je nekaj presenečenj, med drugim naju je na poti na grad pričakala kolona svatov, ki je zasedla dobesedno celo ulico," se spominja David.

David in Ajda sta bila zaročena kar nekaj let.

Osupnil ob pogledu na Ajdo

Nevesta si je za poroko izbrala obleko v barvi šampanjca, ki jo je kupila v Londonu, tam pa se je vanjo zaljubila že med študijem. Obleka s korzetom je segala do kolen, kar je bilo kot naročeno za vroč poletni dan, osvežila pa jo je s poročnim šopkom s cvetjem v živih barvah, kar je bila popolna kombinacija za poletno poroko.

"Ajda je v poročni obleki kar žarela! Najlepša nevesta, kar sem jih kdaj videl! Čeprav sva skupaj že osem let, sem se počutil, kot bi se na novo zaljubil," nam je razneženo priznal David.

Sam je z izbiro obleke odlašal do zadnjega tedna pred poroko in kmalu ugotovil, da tista, ki že od valete visi v omari, ni primerna. Zato si je hitro izbral novo, in sicer je bil klasičen ženin, v črni obleki z metuljčkom. Tega je pozneje na poporočni žurki odvezal in vrgel med svate.

"Glede na to, da nevesta vrže šopek, sem pomislil, zakaj bi bili moški prikrajšani za to borbo. V tem stilu sem vrgel metuljčka, v napetem boju med Benjaminom in Janezom je bil zmagovalec slednji in je poroko že napovedal," pripoveduje ženin.

Del poroke je seveda tudi poziranje za poročni album.

Uživata v Barceloni

Po obredu na gradu sta se zakonca Urankar z ožjimi sorodniki ter pričama, Ajdino sestro Petro in Davidovim dolgoletnim prijateljem Blažem, odpravila na drugo stran grajskega dvorišča, v Gostilno Na Gradu.

Zvečer pa se je žurka preselila v Klub Cankarjevega doma, kjer je svate prevzela ekipa Vivo cateringa, viski in red bull pa sta menda tekla v potokih.

Ajdo je tam čakalo še zadnje presenečenje: stand up komik Tin Vodopivec, ki je svate nasmejal do solz.

Dan, ki se ga bosta mladoporočenca spominjala po tem, da je bil popolnoma sproščen ter poln malih presenečenj, se je zavlekel do jutra, že dan po poroki pa sta se odpravila na poročno potovanje v Barcelono.

Značke: David Urankar