David Vrbnjak (Big Brother): Še vedno brez službe!

David Vrbnjak (Big Brother): Še vedno brez službe! (foto: Pop Tv) Pop Tv
Vir: Nova
14. 8. 2015

Čeprav je Slovenija med resničnostnim šovom Big Brother z odrtimi očmi spremljala vztrajnost in delavnost 26-letnega Davida Vrbnjaka, je zgovorni mladenič iz Štor pri Velenju še vedno brez resne zaposlitve. Kot pravi, je s pošiljanjem prošenj poskusil že povsod, a so do zdaj še vse naletele na gluha ušesa.

"Čeprav vsakodnevno pošljem veliko prošenj za delo na različnih področjih, ki se tičejo moje izobrazbe, torej diplomiranega inženirja tehnologije polimerov, ki poleg tega še pripravljam magistrsko nalogo, s katero bom pridobil naslov magister inženir tehnologije polimerov, nobena od prošenj ne obrodi sadov," nam je pojasnil David in dodal, da zaradi vsesplošne krize v Sloveniji in predvsem zaradi poznanstev znotraj podjetij, dobijo službo drugi, sam pa po skoraj letu dni še vedno ostaja brez rednega dohodka.

"Mislim, da je pri oddajanju prošenj največja težava v tem, da skoraj nikoli ne pridem v stik s kadrovikom, ampak najpogosteje prek agencij za iskanje zaposlitev," je povedal David, ki pojasnjuje, da bi delodajalec ob stiku z njim lahko sam videl, da je vestna, skrbna, marljiva in preudarna oseba.

"Mislim, da so me ljudje v hiši Big Brother spoznali v dobri luči, še posebno kar se tiče delovnih navad. Vse naloge sem izpolnjeval vestno in z veliko vnemo, četudi sem vedel, da nekatere niso izvedljive ali so težje izvedljive, tako bi bilo tudi pri delodajalcu," pojasnjuje David, ki bi si poleti rad privoščil kakšno potovanje ali izlet s prijatelji, pa si zaradi nerednih dohodkov tega ne more privoščiti.

Meni, da se je v šovu Big Brother dobro izkazal in prikazal v pozitivni luči, zato ima še veliko upanja na novo zaposlitev.

KAJA MILANIČ

Značke: David Vrbnjak