Davor Radolfi: Najraje razveseli otroke

 Hrvaški pevec Davor Radolfi je zaljubljen v rodno Dalmacijo, obožuje Argentino, kjer je živel dolga leta, in se vedno znova rad vrača v Slovenijo, kjer ima dolgoletne prijatelje in zveste oboževalce. Prav te pa je v prihajajočih praznikih razveselil z novim, že 18. albumom, ki mu je dal naslov Poljubi me za sječanje. “Na novem albumu, ki je nastal s skupino Ritmo Loco, se je znašlo veliko število še neizdanih pesmi, ki sem jih ustvarjal zadnja tri leta,” pove. “Prav tako pa so se na njem znašli že poznane melodije, recimo na festivalu Južna Dalmacija nagrajena pesem Božja arija, ki sem jo zapel skupaj s klapo Maslina, hiti, kot sta Da života imam dva in Kad uistinu voliš ženu, ter nova predelava pesmi Neka živim kako živim s Slavonskimi tamburaši.” Med vsemi pesmimi pa ne bosta manjkala niti naslovna pesem Poljubi me za sječanje in zadnji hit Ne diraj moju ljubav, ki bo te dni dobila tudi video obliko. 
 
Prazniki
Njegov novi album je izšel prav pred prazniki, s čimer je pevec še posebej razveselil svoje zveste poslušalce. Prazniki so čas, ko najde srečo tudi sam. “Božič me spominja na ljudske vrednote, izročila in običaje. Na popravljanje tistega, kar je slabo, v upanju na dobro, ki prihaja. Na neko pozitivno ozračje, delati dobro drugim, družiti se z družino, se obdarovati in se veseliti,” doda Davor. “Pri nas se čez praznike zbere vsa družina. Skupaj povečerjamo in odpremo darila ter se poveselimo. Obožujem te trenutke, ko se otroci in odrasli skupaj veselimo, si zaželimo sreče in zdravja za prihodnje leto,” prizna. “Spomnim se, da je bilo, ko sem bil še sam otrok, vse veliko bolj skromno. Darila so bila manjša in občutki so bili bolj iskreni. Ni se toliko zapravljalo za hrano in darila in bili smo veliko bolj srečni. Naša babica je na božični večer pripravila bakala in pecivo. Jasli nismo postavljali, je pa bilo zato toliko lepše, ko smo si jih ogledali v cerkvi. Navadno, ko smo obiskali polnočnico.”

V iskanju sreče
Davorju je med prazniki najbolj všeč, da ljudje občutijo srečo in družinsko radost, na kateri se med letom nekoliko pozabi. “Najbolj mi je všeč to, kar občutimo v srcih. Ljudje so boljši in veseli, kot da bi malo pozabili na vsakodnevne težave,” pojasni. “Moti me le velika potrošniška naravnanost. Zdi se mi, da ljudje radi pozabijo, kaj božič sploh pomeni. Meni osebno darila niso pomembna. Če že, naj bo to kakšna malenkost, ki prihaja iz srca in s katero razveseliš obdarjenca, ne pa da dobiš darilo samo zaradi tega, da ga pač dobiš. Najraje razveselim otroke, in to s takšnimi stvarmi, ki jih potrebujejo. To je čas veselja, zato vsem ljudem želim, da najdejo pravo pot, da se osredotočijo na prave vrednote in da se uprejo tistim slabim. Tako nam bo vsem veliko lepše in skupaj bomo le tako naredili svet tudi lepši!” (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lea
30. 12. 2015

Glasbenik Davor Radolfi je svojim zvestim oboževalcem za praznike poklonil čudovito darilo, in sicer 18. album z naslovom Poljubi me za sječanje. Zaupal pa nam je tudi, kako bo preživel ta praznični december.

Hrvaški pevec Davor Radolfi je zaljubljen v rodno Dalmacijo, obožuje Argentino, kjer je živel dolga leta, in se vedno znova rad vrača v Slovenijo, kjer ima dolgoletne prijatelje in zveste oboževalce. Prav te pa je v prihajajočih praznikih razveselil z novim, že 18. albumom, ki mu je dal naslov Poljubi me za sječanje.

"Na novem albumu, ki je nastal s skupino Ritmo Loco, se je znašlo veliko število še neizdanih pesmi, ki sem jih ustvarjal zadnja tri leta," pove. "Prav tako pa so se na njem znašli že poznane melodije, recimo na festivalu Južna Dalmacija nagrajena pesem Božja arija, ki sem jo zapel skupaj s klapo Maslina, hiti, kot sta Da života imam dva in Kad uistinu voliš ženu, ter nova predelava pesmi Neka živim kako živim s Slavonskimi tamburaši." Med vsemi pesmimi pa ne bosta manjkala niti naslovna pesem Poljubi me za sječanje in zadnji hit Ne diraj moju ljubav, ki bo te dni dobila tudi video obliko.

Prazniki

Njegov novi album je izšel prav pred prazniki, s čimer je pevec še posebej razveselil svoje zveste poslušalce. Prazniki so čas, ko najde srečo tudi sam.

"Božič me spominja na ljudske vrednote, izročila in običaje. Na popravljanje tistega, kar je slabo, v upanju na dobro, ki prihaja. Na neko pozitivno ozračje, delati dobro drugim, družiti se z družino, se obdarovati in se veseliti," doda Davor. "Pri nas se čez praznike zbere vsa družina. Skupaj povečerjamo in odpremo darila ter se poveselimo. Obožujem te trenutke, ko se otroci in odrasli skupaj veselimo, si zaželimo sreče in zdravja za prihodnje leto," prizna. "Spomnim se, da je bilo, ko sem bil še sam otrok, vse veliko bolj skromno. Darila so bila manjša in občutki so bili bolj iskreni. Ni se toliko zapravljalo za hrano in darila in bili smo veliko bolj srečni. Naša babica je na božični večer pripravila bakala in pecivo. Jasli nismo postavljali, je pa bilo zato toliko lepše, ko smo si jih ogledali v cerkvi. Navadno, ko smo obiskali polnočnico."

V iskanju sreče

Davorju je med prazniki najbolj všeč, da ljudje občutijo srečo in družinsko radost, na kateri se med letom nekoliko pozabi.

"Najbolj mi je všeč to, kar občutimo v srcih. Ljudje so boljši in veseli, kot da bi malo pozabili na vsakodnevne težave," pojasni. "Moti me le velika potrošniška naravnanost. Zdi se mi, da ljudje radi pozabijo, kaj božič sploh pomeni. Meni osebno darila niso pomembna. Če že, naj bo to kakšna malenkost, ki prihaja iz srca in s katero razveseliš obdarjenca, ne pa da dobiš darilo samo zaradi tega, da ga pač dobiš. Najraje razveselim otroke, in to s takšnimi stvarmi, ki jih potrebujejo. To je čas veselja, zato vsem ljudem želim, da najdejo pravo pot, da se osredotočijo na prave vrednote in da se uprejo tistim slabim. Tako nam bo vsem veliko lepše in skupaj bomo le tako naredili svet tudi lepši!"

Značke: Davor Radolfi