Daytona 2010: Boštjan Skubic že v nizkem štartu

Celotna Skubičeva ekipa se je pripravila za dirko odlično in zadnji dan izkoristila za fotografiranje. (foto: Bor Dobrin za Intoherm Yamaha team) Bor Dobrin za Intoherm Yamaha team
Vir: Govori.se
3. 3. 2010

36-letni Boštjan Skubic iz Ljubljane je s svojim dirkaškim moštvom Inotherm Yamaha team prispel  v Daytono na Floridi, kjer bo ta teden tradicionalni Bike Week.

V sklopu te prireditve se vozi tudi slavna dirka 200 milj Daytone, ki velja za eno izmed najbolj divjih in najtežjih motociklističnih preizkušenj na svetu. Že 69. ponovitev te legendarne dirke bo letos drugič v zgodovini na sporedu zvečer pod umetno razsvetljavo. Kraj dogodka bo tudi tokrat dirkališče Daytona International Speedway, znameniti oval, na katerem je vsako leto tudi slavna avtomobilistična dirka 500 milj Daytone. Skubičev letošnji nastop na tej dirki je zanj že deseti po vrsti in pred dirko ne skriva visokih pričakovanj:

Ciljam na čim višjo uvrstitev. Vožnja samo z namenom, da pridem do cilja, me že dolgo ne zanima več.Konkurenca je sicer močna, a tudi sam nisem slabo pripravljen. V petek si želim uvrstiti med deseterico, čeprav vem, da bo to težko. A za zdaj gre vse po načrtih. Vesel sem, da smo uspešno prišli v Daytono, in tudi z letalskimi prevozi motocikla in opreme ter drugo logistiko tokrat ni bilo težav. Naš tabor je uspešno postavljen in oprema je pripravljena. Današnji dan smo izkoristili še za zadnja fotografiranja in sponzorske obveznosti, jutri pa se začne zares. Zjutraj so najprej na vrsti tehnični pregledi za motocikle, ob 12. uri in 30 minut po lokalnem času pa sledi že prvi trening,” je povedal Skubic, ki ga v Daytoni letos najbolj skrbi vreme.


Skubic se bo v boj podal v petek iz boksa številka 25, saj je na podlagi dosedanjih uspehov organizator sam Skubicu ponudil tudi garažo.

Priporočamo