Daytona 2010: Skubic padel in zaključil

Skubic z žalostjo gleda svoj motor, ki je utrpel kar nekaj poškodb ob padcu. (foto: Bor Dobrin za Intoherm Yamaha team) Bor Dobrin za Intoherm Yamaha team
Vir: Govori.se
6. 3. 2010

Trinajstica očitno ni srečna številka za 36-letnega Boštjana Skubica, ki je svojo deseto zaporedno dirko  v Daytoni, končal v drugem ovinku po štartu.

Skubic je bil žrtev skupinskega padca v katerem je bilo udeleženih 5 dirkačev. Dirka je bila zaradi tega prekinjena.

Skubic je dirko v Daytoni, začel s svojega najboljšega štartnega položaja doslej. Na  včerajšnjih kvalifikacijah, si je namreč privozil zavidanja vredno 13. mesto.  In ravno 13. štartni položaj mu kot kaže, ni prinesel sreče. Skubic je sicer štartal dobro in takoj pridobil nekaj mest. Že v drugem ovinku dirke, pa se je zgodila nesreča.  Mladi, komaj 16 letni američan P.J. Jacobsen,  je zaradi neogrete prednje pnevmatike padel.  Med drsenjem po progi, pa je v pesek  zbil še četverico tekmovalcev, ki se v silni gneči 45-ih voznikov, temu niso mogli izogniti. Med njimi je bil tudi Skubic, ki je sprva celo obležal negiben in za trenutek izgubil zavest. Zato se dogodka v Daytoni le medlo spominja.

“Če sem povsem iskren, se dogajanja sploh ne spominjam. Vem le, da je bila v prvem ovinku gneča. V Daytoni je vedno tako. Prvi krog na tej dirki je zares nevaren.  Velikokrat  so se dogajali padci, zato sem bil sam izjemno previden. A tokrat zares nisem mogel storiti nič, saj je le počilo in naslednje kar se  spominjam, je  beli strop reševalnega vozila v katerem sem se zavedel,”  je po temeljitem pregledu, rentgenu hrbtenice in glave, ter po odpustu iz bolnišnice Halifax medical center  v Daytoni, povedal vidno  pretreseni in razočarani Skubic. Slovenski dirkač je bil tokrat ob izjemno priložnost, da bi popravil svoj rezultat  iz leta 2008, ko je dirko končal na 8. mestu.

“Končati  višje kot osmi, je bil moj cilj. Še toliko bolj sem jezen sedaj, ko ob rezultatih dirke vidim, kje so končali moji konkurentje in tisti, ki so na dirki startali za menoj.  Sodeč po razpletu bi lahko popravil svoj dosežek iz leta 2008, morda pa bi z malo sreče, končal celo med prvo peterico. A to so vse špekulacije, ki so sedaj povsem brezpredmetne,  saj v športu štejejo le dosežki in uspehi.” pravi Boštjan in dodaja: “ Razočaran sem tudi zaradi tega, ker nam je šlo v moštvu Inotherm Yamaha, cel teden vse zares kot po maslu. Ekipa je delovala uigrano in moja  nova Yamaha je bila zares odlično pripravljena, sedaj pa je dragoceni dirkalnik le še kup zveriženega železja in polomljene plastike.  Škoda je velika a vesel sem, da imam cele kosti.” je strnil grenke vtise.

Priporočamo