December je čas, ko si športniki vzamejo čas za družino

“S Špelo in Piko se odpravimo k staršem na kosilo, vendar pa me večinoma ni doma.” (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
23. 12. 2016

Medtem ko so mesta že okrašena, v naših dnevnih sobah pa bodo počasi zasijale smrekice, se na praznike pripravljajo tudi naši zimski junaki, ki si kljub obveznostim na belih strminah vzamejo čas za družino in bližnje.

“Med prazniki si bom verjetno ogledal lučke v Ljubljani.”

Robert Kranjec - Božička se veseli predvsem Pika

"Naša božična praznovanja niso takšna kot pri ostalih, saj tekme potekajo tudi v decembru in na začetku januarja. S Špelo in Piko se odpravimo k staršem na kosilo, vendar pa me večinoma ni doma," je pojasnil Robert Kranjec, ki bo letos zaradi poškodbe na začetku sezone v prazničnih dneh vendarle imel nekoliko več časa. "Obišče nas tudi Božiček, nad katerim je navdušena predvsem Pika," je z nasmehom na obrazu povedal smučarski skakalec, ki z družino postavi smrečico in jo okrasi, pod njo pa potem postavijo tudi darila. Iskreno sicer prizna, da rajši obdaruje druge, saj sam ničesar resnično ne potrebuje. Ker imajo le malo časa, potico zanje speče kar Robijeva mami, sami pa čas izkoristijo za skupno druženje.

Filip Flisar - Med prazniki čas za kulinarične spretnosti

December bo za Filipa Flisarja izredno naporen, saj ga čaka kar lepo število tekem. Ima srečo, saj je zadnja tekma v decembru prav dan pred božičem, zato bo lahko vesele dni preživel v krogu družine. "Božič je lep del leta, saj se najemo kot ljudje," v smehu pojasni Filip, ki se v prazničnih dneh pogosto znajde za štedilnikom. "Sem stari kuhar, zato se pogosto znajdem v kuhinji. Vsak nekaj naredi in skuha, to je čar. Vsakič se trudim narediti kaj drugega, vendar pa nimam nobenih specialitet," razkrije smučar prostega sloga, ki obožuje slane stvari, zato ga ne premamijo le sladice, temveč predvsem okusne predjedi. Za novo leto trenutno načrtov še nima, ga pa je pred kratkem obiskal prijatelj iz Amerike, ki bo ostal čez praznike.

Žan Košir - Ostal povsem ljudski

Čeprav bo deskar na snegu Žan Košir zaradi poškodbe preskočil letošnjo sezono, je njegov urnik še vedno precej poln, vendar pa si bo kljub temu v prihodnjih dneh vzel čas za bližnje. "Lani sem si med božičnimi prazniki postavil božično jelko in jo okrasil. V tem duhu sem bil vzgajan že od samega začetka, zato mi to nekaj pomeni. Kljub sodobnemu načinu življenja smo ostali povsem ljudski. Vidim, da je družina res tista, ki stoji za mano, ne glede na vse, in odnosi z njimi močno vplivajo name. Zaradi konfliktov se namreč težje osredotočiš na svoje delo," je povedal uspešni deskar, ki je v zadnjih dneh užival na snegu, med prazniki pa se bo najverjetneje sprehodil tudi po mestnih ulicah prestolnice. "Med prazniki si bom verjetno ogledal lučke v Ljubljani in zaužil ves veseli december tako, kot je treba," veselo pojasni Žan.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story51/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 51/2016

Story 51/2016, od 15. 12. 2016