Dejan Krajnc: “Kužki in muce so pri meni na prvem mestu”

Dejan Krajnc: “Kužki in muce so pri meni na prvem mestu” (foto: Rok Dezelak) Rok Dezelak
Vir: Lea
4. 2. 2017

Dejan Krajnc je pevec in klarinetist ansambla Poskočni muzikanti, ki ima zelo rad živali. Imel je že najrazličnejše živali, trenutno pa mu družbo delajo le kužki in mačka, saj zaradi natrpanega urnika nima več veliko časa.

Dejan je velik ljubitelj živali. Doma ima kar tri pse – zlatega prinašalca po imenu Tisa, vestfalskega jazbečarja Iskro in nemškega goniča Ago. Tem dela družbo še ruska siva mačka Pika. Dejan je na živali navajen že od otroštva: "Od nekdaj smo pri hiši imeli lovske pse, ker je dedi Martin Maček strasten lovec, potem pa s časom prihajale še druge živali." Dejan prizna, da ima trenutno pravzaprav malo živali, včasih pa mu je družbo delala cela kopica: zajček, papiga, ribe, paličnjaki in celo koze.

Vsak v svoji hiški

Trije psi in mačka imajo vsak svojo hiško, saj Dejan zelo skrbi za svoje ljubljence. Vse živali je kupil. Težava pa nastane, ko Dejan veliko nastopa ali pa je na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer študira klarinet. "Opravil sem že dodiplomski študij, letos pa se nameravam vpisati na magisterij, kar je tudi moj cilj." Pa tudi s Poskočnimi muzikanti zelo veliko nastopa – tako ga lahko vidite vsak teden v oddaji Slovenski pozdrav na nacionalni televiziji, kjer so 'hišni' bend. Poleg tega pa se Dejan ukvarja še z moderiranjem na radiu in z vodenjem oddaj na televiziji. Tako nima več veliko časa za sprehajanje, crkljanje in hranjenje svojih domačih ljubljenčkov. "Uh, pri tem pa je v zadnjem času nastal problem. Glede na to, da me skoraj nič ni doma, so skrb za vse naše ljubljenčke prevzeli drugi družinski člani." Tako za živali takrat, ko Dejana ni doma, skrbijo mami Nives, ati Drago, babica Ana in dedek Tine.

Prva je bila papiga

Njegova prva žival je bila papiga po imenu Koki. "Prva žival je bila papiga z imenom Koki, čeprav je bila ženskega spola." Njej so sledile številne živali, a Dejan pravi, da svoje prve živali ne bo pozabil. Do živali ima Dejan zelo lep odnos in mu veliko pomenijo. "Živali so nekaj posebnega. Treba jih je razumeti. Ne morejo ti povedati, ali jih kaj boli ali da so lačne. Mogoče sem prav iz tega razloga včasih želel postati veterinar. Živali so zakon." Ko ga vprašam po njegovih najljubših živalih, brez premisleka odgovori. "Kužki in muce so pri meni kar na prvem mestu, takoj za ljudmi," se pošali.