Dejan Krajnc v intervjuju o svoji pričeski: "Postala je legendarna." Ja, s tem se mirno strinjamo!

Dejan Krajnc (foto: Foto: Rok Deželak) Foto: Rok Deželak
Vir: Story
31. 7. 2022

Dejan Krajnc stopa po uspešni, samostojni glasbeni poti in ustvarja pod umetniškim imenom Dejan Dogaja.

Kakšno glasbo si najraje zavrtite?

Sem tisti tip človeka, ki posluša radio in YouTube ter gleda televizijo in filme. Nimam posebne preference, zaradi katere si potem vrtim glasbo, imam pa tri svoje najljubše izvajalce. V svetovnem merilu je to Justin Bieber, v evropskem Andreas Gabalier, od katerega sem naredil cover pesmi Hulapalu in jo pripeljal v Slovenijo. Naj povem, da je Hulapalu tudi moja tetovaža. Od slovenskih izvajalcev mi je najbolj pri srcu Jan Plestenjak.

Ali kdaj poslušate tudi svojo glasbo?

Glasbeniki velikokrat rečejo, da težko poslušajo sami sebe. Jaz pa se zelo, zelo, zelo rad poslušam in si svoj komad milijonkrat zavrtim, preden izide. Milijonkrat poslušam tudi svoje intervjuje, komade, izvedbe v živo in televizijske oddaje. Zelo rad se poslušam!

Glede na to, da vam je ime Dejan Dogaja izbral Jan Plestenjak, si želite z njim sodelovati tudi v prihodnje?

Ja, želim si, da bi z Janom posnela duet. To bi mi bilo v veliko čast in bi me res osrečilo. Res pa je, da sem z nekdanjim bendom Poskočni muzikanti že posnel kvartet, v katerem so sodelovali Jan Plestenjak, Zdenko Cotić Coto in Modrijani. Prav tako pa imam željo oditi na Evrovizijo in zastopati slovenske barve. Za prvo sodelovanje bi bilo super, če bi komad napisal ravno Jan, ampak pustimo času čas. (smeh)

Za svojo novo skladbo ste se povezali z dekleti iz projekta Miss Slovenije. Priznali ste, da ste se v družbi tako lepih deklet težko zbrali in osredotočili na snemanje. Vas dekleta pogosto zmedejo?

Ja, videospot Manekenke na YouTubu že lepo zbira oglede in upam, da se bo do poletja prijel, da bomo takrat vsi na veselicah peli: “Ti manekenka, moja Slovenka!” Vsepovsod je veliko lepih punc in vse bi lahko bile najlepše in najpametnejše miss Slovenije. Kot že rečeno, v videospotu najdemo vse finalistke letošnjega izbora Miss Slovenije in aktualno miss Majo Čolić. Fante lahko zelo hitro zmedejo kakšna lepa dekleta, sploh če poleg lepote oddajajo še dobro energijo in so pametne. Odgovor je torej ja! (smeh)

Nas v prihodnjih mesecih čaka še kakšna glasbena poslastica?

Na zalogi imam res ogromno komadov in možnost je, da kateri od njih ne bo prišel na svet. Pripravljeno imam balado, otroški komad, dober duet in zelo zabaven komad. Res imamo veliko stvari in kmalu bomo videli, v kakšnem vrstnem redu se bomo lotili zadev.

Katere so največje ovire, če želiš biti profesionalen glasbenik v Sloveniji?

Največja ovira je to, da čeprav si res dober glasbenik, enostavno ne prideš v svet. Tvoja glasba ne pride med ljudi. Se mi zdi, da je tako v vsakem poslu. V življenju moraš imeti srečo, da si ob pravem času na pravem mestu. Pomembno je tudi, ko si na sceni, spoznaš prave ljudi, ki so le klic stran, ko jih potrebuješ, da z njimi deluješ z roko v roki.

Vas ljudje še vedno najprej prepoznajo po 'stoječi' pričeski?

Zagotovo. Moja pričeska je postala legendarna. Otroci v šoli in pri frizerju jo želijo posnemati. Tudi kakšni starejši se najdejo. (smeh) Res je postala moj prepoznavni znak in tega ne obžalujem.

Ste morda na začetku izbirali še med kakšnim drugim prepoznavnim znakom, vendar ste se na koncu odločili za visoko irokezo?

V bistvu se za irokezo nisem odločil, ampak je prišla sama od sebe. Najprej sem imel klasično frizuro, ko sem bil ostrižen na lonec, nato pa je prišel trend, da so si fantje lase dvigali v zrak. Malo pozneje sem to počel tudi sam, in takrat je moja pričeska le rasla ter postala zelo zanimiva. Danes predstavlja simbol dobre volje.

Slišali smo, da ste ljubitelj tetovaž. Koliko jih imate in kateri vam največ pomeni?

Točne številne ne vem, vendar zagotovo govoriva o številki med 20 in 30. Tetovirani imam obe roki in še kakšna tetovaža bo padla. Ko enkrat začneš, te to zasvoji. Zanimivo je, da jih niti ne opazim več, čeprav jih imam ogromno, saj postanejo del tebe. Največ mi pomeni moj prvi tatu, ki predstavlja dva iztegnjena prsta, ki sta tudi moj logotip.

Naslednje leto boste dopolnili 30 let. Imate morda zastavljene kakšne posebne cilje, ki jih želite doseči do takrat?

Ja, to bo natančneje naslednje leto decembra. Vem, kaj si želim doseči v življenju. Vse, kar zdaj počnem, si želim početi enako, ampak na višjem nivoju. Predvsem pa to, da bi bili moja glasba, moj band in jaz popularni še vrsto let.

Napisala: Živa Avžner // Fotografija: Rok Deželak

Nova Story že v prodaji

Story