Dejan nadvse iskreno tudi o svoji ljubezni: "Razmerja ne skrivava, saj greva povsod skupaj"

5. 2. 2023 | Vir: Story
Deli
Dejan nadvse iskreno tudi o svoji ljubezni: "Razmerja ne skrivava, saj greva povsod skupaj" (foto: Foto: Sven Martič)
Foto: Sven Martič

Dejan Dogaja pridno stopa po samostojni glasbeni poti in ni skrivnost, da mu idej ne zmanjka. V čisto novem videospotu se mu je pridružila lepotica, ki jo zagotovo poznamo vsi.

Pred približno letom in pol ste stopili na samostojno glasbeno pot. Kaj ste se v tem času naučili?

Res je. Med korono smo se z mojim bivšim bendom razšli. Ni bilo več ljubezni, ni bilo več energije, ni bilo več neke želje po tem, da bi si prišli nasproti. In tako kot se razideta mož in žena, se je tudi naš bend. Sam sem si v naslednjem trenutku rekel, da glasbe ne bom pustil, zato sem stopil na samostojno pot s spremljevalnim bendom. Imenujemo se Dejan Dogaja Bend in res sem vesel, da smo na polno 'zalaufali'.

Za nami je res uspešno leto. Iz celotne situacije pa sem se naučil, kakšna je razlika med dobrimi in najboljšimi prijatelji, ki jih ni veliko. Dobri prijatelji poznajo tvoje zgodbe. Tako pozitivne kot negativne. Z najboljšimi prijatelji, ki jih je manj, pa te zgodbe dejansko ustvarjaš. Izgubil sem kakšnega prijatelja, dobil kakšnega novega in se naučil, da je težko stoodstotno zaupati nekomu. V prvi vrsti moram zaupati sebi, ker vem, kaj bi rad, in točno tako mora tudi biti. Po drugi strani pa vem, da moraš zaupati tudi drugim, ker vsega ne moreš narediti sam.

Ste naleteli na kakršnekoli ovire? Obžalujete svojo odločitev?

Seveda! Zgodila se je milijon in ena ovira. Skoraj milijon tistih zelo enostavnih, ko samo potuhtaš, greš malo okrog in skočiš čez, bilo pa je tudi nekaj tistih težkih. Kakšna traja še zdaj in jo rešujem, ampak verjamem, da se bodo rešile tako, kot se morajo. Niti približno pa ne obžalujem svoje poti in odločitve, ker se mi zdi, da zdaj dejansko delam točno to, kar si želim. Še vedno se nekako prilagajam, ampak še stokrat bi sprejel enako odločitev.

Pred kratkim ste izdali svojo prvo balado z naslovom Najlepša si, ko zaspiš. Kje ste črpali navdih?

Pesem je stara skoraj pet let. Enkrat sva z Alexom Volaskom nazdravljala pri njem doma in kazal mi je svoje demo posnetke pesmi, ki jih je napisal. Med njimi je bila tudi ta in takoj sem mu rekel, da mi jo mora predati, ker si jo želim zapeti. Najprej je želel imeti to pesem zase, potem pa mi jo je vendarle dal. S prejšnjim bendom smo pesem posneli, vendar ni bilo v redu. Čez nekaj let smo spet poskusili, a spet ni bilo v redu. V tretje gre rado in tokrat smo posneli pesem ter videospot hkrati. Res se mi zdi, da se je vse poklopilo. Velikokrat me vprašajo, kje sem črpal navdih, ampak to težko povem, ker nisem avtor ne melodije ne besedila. Nimam te sposobnosti, imam pa sposobnost, da vse skupaj predajam ljudem.

Sami ste dejali, da si pred petimi leti niste predstavljali, da boste izdali ljubezensko balado. Kaj se je spremenilo v tem času?

Pet let ni bila samo želja, ampak dejansko to ne bi bila najbolj primerna odločitev. Pred petimi leti smo bili s prejšnjim bendom v osnovi narodno-zabavni bend in prevelik preskok bi bil, če bi izdali balado. Zdaj sem v zabavnih vodah in se tudi staram, ravno sem praznoval 29. rojstni dan. To, da nisem več najstnik, se nekako mora poznati tudi v glasbi.

V videospotu se vam je pridružila Ana Klašnja. Kakšna je Ana v zakulisju?

Za ta videospot sem imel kar nekaj scenarijev. Eden izmed njih je bil celo, da bi se končal s samomorom, ampak dejansko se mi zdi, da sem preveč zabavljaške narave, da bi vse skupaj zamoril. Zdi se mi, da smo posneli zelo lušten videospot. Snemali smo v Hotelu Gredič: težka megla, moj Dejan Dogaja Bend in pa prima balerina Ana Klašnja. Ana je v zakulisju prav takšna, kot je videti na malih zaslonih, in predvsem takšna, kot smo jo videli v šovu Slovenija ima talent. Čisto preprosta in predvsem zelo zabavna, vedra in polna energije. Res smo se zabavali in verjamem, da se bova še srečala. Ana, krasna si, trikrat 'da', greš v naslednji krog. Ne, zlati gumb ji dam!

Imate s snemanja kakšno zabavno zgodbo?

Imamo eno takšno, ki ni za v časopis. Potem še eno takšno, ki ni za v časopis. (smeh) Lahko pa vam povem, da smo enkrat naročili res preveč pic. Naročili smo jih 25 in ostalo jih je vsaj pol.

Zakaj ste izbrali ravno njo?

Ker sem želel imeti balerino in prva misel je bila seveda Ana Klašnja. Čisto preprosto iz tega razloga, ker je res odlična in zadel sem s svojo odločitvijo.

Verjetno pa niste ravno Ani Klašnji peli, da je najlepša, ko zaspi. Komu je posvečena pesem?

V tistem trenutku, ko smo snemali videospot, sem si nekako tudi predstavljal Ano, saj mi je bilo lažje, da sem imel osebo pred očmi. Ljudje smo bitja, ki potrebujemo bližino in čustva. Glede na to, da nisem avtor pesmi, težko nekomu posvečam pesem. Lahko jo zapoješ nekomu, ne pa posvetiš. Sicer sem v življenju že napisal dve pesmi, ampak to sta res le dve. Alex in drugi veliki slovenski avtorji, na primer Ray, Jan Plestenjak in drugi, masovno pišejo, zato se mi zdi, da to nekako zapakirajo in v tistem trenutku dejansko razmišljajo o nekom.

Pred kratkim so številni mediji razkrili, da ste v razmerju z mlado Kiaro Haas. Izdale so vaju skupne fotografije. Obstaja razlog, zakaj je ne izpostavite na družbenih omrežjih?

Ja, s Kiaro sva par. Razmerja ne skrivava, saj greva povsod skupaj. Kiara tudi večkrat objavlja najine fotografije. Ko bom želel javno govoriti o tem, se bo večkrat pojavljala na mojih družbenih omrežjih, prav tako pa jo bom takrat verjetno zaročil, jo poročil, ji naredil otroka ali pa jo s helikopterjem peljal na vrh sveta in nazaj. (smeh)

Napisala: Živa Avžner // Fotografiji: Sven Martič