Dejan Vunjak: “Manca je pravi kompanjon”

Dejan Vunjak: “Manca je pravi kompanjon” (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
7. 10. 2018

Vedno nasmejani Dejan Vunjak se sam na odru ne počuti nič kaj dobro, zato mu družbo vedno delajo Brendijeve barabe, tokrat pa se je prav posebej razveselil, saj se jim je ob duetu Limonada pridružila tudi Manca Špik. Fant obljublja barvito jesen, njegove misli pa so polne novih idej, ki jih želi čim prej uresničiti.

Kaj je po vašem mnenju najbolj vabljiva karakteristika nove pesmi Limonada?

Tukaj je več dejavnikov. Predvsem mislim, da pozitivno vzdušje, ki ga je danes čisto premalo, zato je dobro, da si zavrtimo pesem, ki nas spravlja v dobro voljo, da lahko potem dobro energijo širimo tudi sami.

Se sicer bolj domače počutite sami ali v duetu?

Nikoli nisem bil preveč rad sam in ne štejem se za individualista. Za seboj imam vedno rad ekipo ljudi, s katerimi dosegamo nove cilje in skupaj žanjemo uspehe. V duetu sem se zelo dobro počutil, saj je tukaj zelo pomembno, kdo je tvoj 'kompanjon', in Manca je bila res pravi. Kadar pa sem 'sam', za mano vedno stoji moj bend Brendijeve barabe. Tako da je vedno luštno.

Zaradi česa ste se z Manco takoj ujeli?

Imava kar nekaj podobnih lastnosti. Sva iskrena, dobrosrčna, nasmejana, pozitivna, rada sva profesionalna pri delu, ki ga opravljava, oba živiva za glasbo, sva prilagodljiva … Mislim, da res ni čudno, da sva se z Manco takoj ujela. (smeh)

Pozitivna energija kar sije iz vaju. Od kod jo črpate sami?

V življenju res poskušam vedno gledati pozitivno. Vedno si želim, da se imajo ljudje okoli mene lepo in dobro, saj mi to osebno veliko pomeni in me polni z energijo, ko vem, da sem nekomu polepšal dan in za vse to ni bilo potrebno nič drugega kot kanček dobre volje. Če bi vsak dal od sebe kanček pozitivne energije zato, da bi drugemu polepšal dan, bi bil svet veliko bolj barven, lepši in z veliko manj problemov.

Kako pa se spravite v boljše razpoloženja, kadar vam ne gre vse po načrtih?

Uh, to je pa težko vprašanje. Kaj pa vem, na različne načine. Največkrat se najraje umaknem kam na samo in se izoliram od sveta. Ne dvignem telefona, ni mi do druženja … Takrat počnem stvari, ki me spravljajo v dobro voljo, tako se odpravim v studio ali pa v glavi razmišljam o problemu, kako bi ga lahko rešil, zakaj sem slabe volje … Vse je odvisno od situacije, v katero sem postavljen.

Kakšni so vaši načrti za letošnjo jesen?

Letošnja jesen bo barvita. Veliko bom nastopal po Sloveniji, začel bom razmišljati o novi skladbi, pa spomnil se bom kakšnega presenečenja, da malo razveselim svoje poslušalce, ker so res najboljši.

Kaj vam je največji izziv?

Trenutno mi je največji izziv čas, saj si želim, da bi ga bilo več, ker imam veliko idej, ki bi jih rad uresničil in izpeljal, a gre zaradi časa vse bolj počasi. Je pa res, da sem še mlad. Čakam dan, ko se bomo lahko uspešno klonirali. (smeh)

Manca je nastopila na Popevki, kaj pa vi? Kdaj bomo tudi vas lahko ugledali na tekmovalnih odrih?

Tekmovanje v glasbi mi nikoli ni bilo najbolj pri srcu, saj vedno pravim, da se glasba težko primerja med seboj. Nekomu je všeč eno, drugemu drugo. Tekmoval sem veliko kot tolkalec (bobnar) na osnovni, srednji in akademiji za glasbo. Kot solist in z različnimi orkestri in za zdaj je to dovolj. Morda pa kdaj v prihodnosti.

Besedilo: N. A. // Fotografija: osebni arhiv

Priporočamo