Dejan Vunjak: Živi po Brendijevih načelih

Vir: Lea
25. 1. 2012

Ko se je Dejan pojavil v silvestrski oddaji Na zdravje!, se gledalci niso mogli načuditi njegovemu talentu. “Fant je izrezan Brendi!” je bilo slišati vse pogosteje, zdaj pa je jasno, da mu je nadaljevanje očetove poti usojeno. Na kup je zbral nekdanji Brendijev bend, on je bobne zamenjal za kitaro in vokal in nastale so Brendijeve barabe.

Dejanu je bila glasba položena že v zibelko, dobro pa sta njegov talent znala negovati tako mami Danica kot tudi oči Brendi. V sinu sta že zelo zgodaj prepoznala glasbeni talent, tega pa Dejan še zdaj neguje in še dodatno brusi, saj hodi na konzervatorij za glasbo in balet. Specializirati se želi na bobnih in tolkalih, javnosti pa se je prvič samostojno kot glasbenik predstavil v silvestrski oddaji Na zdravje!, kjer je nastopil v duetu z Domnom Kumrom. “Lani za novo leto sem prvič zaigral z očetom, letos za novo leto bi bila prva obletnica, odkar sem igral pri atiju v bendu. Ampak na žalost ... Ne vem, kaj je pri meni s temi novimi leti, ampak očitno začnem biti aktiven ravno na prvi dan leta,” razmišlja Dejan.

Brendijeve pesmi so mu v uteho

Z Domnom Kumrom sta tako nastopila z legendarno pesmijo skupine Don Juan Ona sanja Pariz. Dejan je po nastopu dobil same pozitivne odzive, čeprav je na začetku dvomil, ali naj se spusti na ta teren ali ne. “To, da greš snemat pesem, ki jo je napisal ati, taka legenda ... To me je spravljalo v dvome – kaj si bodo mislili ljudje, ali sem jo sploh sposoben zapeti ... Potem pa sem si rekel: `Velja, grem v to!`. Predvsem mi je všeč, da se je to zgodilo zelo spontano in sproščeno.”

Pa je imel Dejan ob nastopu tudi cmok v grlu? Dejan pravi: “Moj ati je bil človek, ki je res užival življenje, kar je delal, je delal rad, rad se je družil z ljudmi, imel je poslušalce, ki so ga radi poslušali ... Tudi jaz rad poslušam njegove pesmi, gledam njegove posnetke ... Koliko je ljudi, ki od svojih bližnjih ne morejo slišati niti glasu več, nimajo niti enega posnetka, jaz pa lahko gledam videospot, ga poslušam ... Toliko je stvari, zaradi katerih je ati ob meni vsak dan, mogoče mi je zato malo lažje. Saj je res hudo, ampak mogoče mi ti posnetki in te pesmi dajejo uteho. In preden sem nastopil v oddaji Na zdravje!, sem imel zadržke, zakaj tiste pesmi ne bi zapel, ker sem preveč spoštoval njegove pesmi in njega samega. Res sem ga spoštoval, bil je moj idol. In sem si rekel: `Kaj če si bodo ljudje mislili, da ga želim zamenjati ...` Vendar je to daleč od resnice, ker njega ne bom mogel nikoli zamenjati, bil je eden in edini, edinstven ...”

Več v reviji Lea.

Priporočamo