Dejan Zavec: Hčerki in žena ne bodo več prikrajšane

Vir: Lea
29. 3. 2012

Boksarski prvak Dejan Zavec je zadnjo tekmo v Mariboru zaključil z veliko slavo. Naziv medcelinskega prvaka WBO mu je znova odprl vrata proti samemu vrhu. Zdaj ga čaka nekaj počitka, nato pa se bo lotil novih izzivov.

Tekma, ki je v Mariboru znova navdušila številne oboževalce, se je vlekla vse do zadnje, 12. runde. Izzivalec dvoboja Namibijec Bethuel Uushona se je predstavil kot samozavesten nasprotnik, o katerem je Dejan imel le pohvalne besede.

"Bethuel je bil zelo nepredvidljiv borec, ki se z lahkoto prilagaja svojim tekmecem. Pripravil se je na moj ritem, kar se je ves čas tudi kazalo. Moja vizija je bila narediti vse, da na tej tekmi zmagam. In le to me je vodilo do končnega uspeha," je povedal Dejan.

Pred tekmo je vidno shujšani borec zavihal rokave in se odlično pripravil. "Zaključni treningi so bili opravljeni, poskrbeli smo samo še za kilograme, ki so bili največja 'hiba', zahtevali so namreč veliko požrtvovalnosti in odrekanja. Zadnji dan je bilo zelo malo hrane in pijače – kot vedno pred tekmo. Na srečo lahko vse skupaj hitro nadoknadim v prvih dneh po dvoboju."

Spoštljiv tekmec

Bethuel Uushona se je izkazal za dobrega nasprotnika, ki spoštuje pravila. "V veliko veselje mi je, da naletim na sebi primerne tekmece. Morda kakšna izjema, a velikokrat sem imel srečo, da sem imel podobne borce, ki v ringu profesionalno opravljajo svoje delo. To je tisti čar boksa, ki ga spoštujem pri svojem nasprotniku in pri vseh boksarjih. Zunaj ringa bodi to, kar si. Bodi človek in v samem ringu spet športnik," še doda Dejan.

Tekmo si je ogledala tudi Dejanova žena Nataša, ki je, kot vedno, do konca držala pesti. "Žena Nataša me je spremljala na tekmi, hčerkici pa sta še vedno premajhni, da bi spremljali dvoboj, saj je bil okoli desete ure. To pa je veliko prepozno, da bi ju držali pokonci in ju pošiljali v nekaj neprijetnega. Velikokrat smo že obiskali drugačne športne dogodke. Sicer pa sta punci navajeni, da zaspita po osmi uri."

Novi cilji

Dejan si je ob osvojitvi nove zmage zadal cilje, ki bi ga znova ponesli na sam vrh. Naslov medcelinski prvak po verziji WBO mu je dal novih moči za osvojitev nadaljnjih stopničk.

"Po tekmi me najprej seveda čakajo vse obveznosti, ki morajo biti opravljene, potem pa si želim vsekakor nekaj časa posvetiti družini. V končni fazi so bile punce zdaj, ko sem se pripravljal na tekmo, dober mesec in pol znova prikrajšane. Verjetno se bo našlo tudi kaj časa za kakšen oddih, a najprej moramo videti, kaj se bo dogajalo po dvoboju. Vsekakor pa bomo izkoristili velikonočne praznike in prvomajske počitnice."