Delovna akcija: To si pravzaprav mislijo o družini, ki ji pomaga ekipa mojstrov ...

7. 3. 2024
Deli
Delovna akcija: To si pravzaprav mislijo o družini, ki ji pomaga ekipa mojstrov ... (foto: Voyo/Posnetek zaslona)
Voyo/Posnetek zaslona

Oddaja Delovna akcija je med gledalci zelo priljubljena, voditeljica Ana Praznik in ekipa predanih mojstrov pomaga ljudem obnoviti njihove dotrajane domove.

Pred kratkim se je tako začela nova sezona oddaje in v prvem delu so gledalci spoznali družino Tomažič, ki šteje kar sedem članov. Pred časom so kupili starejšo hišo in v njej tudi živijo, a jim je za obnovo zmanjkalo denarja. Martin, sin, ki ga ima gospa Sonja iz prejšnjega zakona, je zato sklenil, da za pomoč prosi Delovno akcijo.

Ekipi je povedal, da se mu zdi, da živijo v pomanjkanju ter da se zaradi tega včasih počuti manj vredno. Sramuje se, da bi k sebi povabil sošolce, saj njegov dom res potrebuje prenovo. Enako očitno menijo tudi mojstri - ko so videli družino, ki ima štiri male deklice (in pridnega Martina) so takoj dobili solzne oči, saj jih je vse skupaj zelo ganilo.

Očitno tudi njihovi sosedje mislijo isto - da si družina preprosto zasluži prenovo doma. Soseda Marta je namreč tista gospa, od katere je družina Tomažič kupila hišo. In ko so mojstri začeli delati, so prišli na obisk še sosedje, ki so prinesli pecivo in kavo.

Soseda je dejala, da je to bila njena rojstna hiša, v kateri je živela do svoje polnoletnosti. Mojster Ićo jo je vprašal, kakšna je pravzaprav družina Tomažič in soseda je brez oklevanja odgovorila, da so v redu sosedje in da imajo dobre odnose. Lahko samo dodamo: to je res lepo in veliko vredno.

Mama Sonja, ki je pravzaprav steber družine, pa je v prvi oddaji dejala: "Žalostno je to, da bi si rad nekaj ustvaril in naredil, pa ne moreš, ker ni denarja," je Sonja s solzami v očeh razkrila Delovni akciji. Sonja je imela zelo žalostno otroštvo. "Ati je pil, mama je tepla. Imeli smo kmetijo, morali smo veliko delati. Če nismo ubogali, smo bili tepeni," je povedala.

A zdaj se jim vsem skupaj obetajo lepši časi in številni gledalci komaj čakajo, da vidijo, kako bo potekala prenova doma za družino, ki se med seboj (pa tudi s svojimi sosedi) res dobro razume.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu