Denis Avdić: Ga bodo premamili Rusi?

Denis Avdić: Ga bodo premamili Rusi? (foto: GORAN ANTLEY ) GORAN ANTLEY
Vir: Lady
26. 9. 2018

Denis Avdić je že nekajkrat dobil mamljive ponudbe za kariero v tujini, vendar Slovenije ne bi zapustil.

"Imel sem več povabil, tudi letos iz Rusije, povabila me je njihova največja radijska mreža. Ko sem predaval na radijskem kongresu na Dunaju, so me opazili in povabili, da bi delal zanje in seveda tam tudi živel. Imajo 29 milijonov poslušalcev, gre za veliko zgodbo, a se zanjo nisem odločil. Ne vem, zakaj bi šel iz Slovenije," na glas razmišlja Denis, ki pravi, da je Slovenija najlepša – glede lege, ljudi in kakovosti življenja.

Tudi pred petimi leti je bil podobno – povabilo ga je ameriško podjetje CBS, ki ima v lasti sedem radijskih postaj. Ravno, ko je bil njegov sin Tim star pol leta, je odšel k njim na pogovor v New York, a se za selitev ni odločil. Zgodovina se ponavlja in zdaj so ga Rusi poskušali premamiti s ponudbo ravno v času, ko spet pričakuje naraščaj.

Tudi letos so ga prijatelji spraševali, kam bo z družino odšel na dopust, morda v daljne kraje, a z nasmehom pove, da je nekaj najlepšega spiti kavo kjerkoli v Sloveniji. "Ne hodim rad v daljne kraje, tudi letos smo bili na Hrvaškem na morju in tri dni v Bosni."

Besedilo: L. P. M. // Fotografija: Goran Antley