Denis Avdić in Tim Matavž: Dobrodelna mušketirja

Tim Matavž in Denis Avdić (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
18. 6. 2012

Radijec Denis Avdić in slovenska nogometna zvezdnika Tim Matavž ter pred kratkim poročeni Valter Birsa so združili moči svoje prepoznavnosti in ljubezni do nogometa, da bi pomagali otrokom.

"Saj veste, ne morem skrivati ljubezni do nogometa. Taki smo pač Bosanci," se zasmeji Denis Avdić med pogovorom o tem, kako se je razvilo sodelovanje med dvema nogometašema in enim radijcem, ki vstaja ob do človeka neprijaznih urah.

"Valter, ki ga danes na žalost ni, saj je na medenih tednih, in Tim sta me že lani povabila na dobrodelni nogometni turnir v Bilje, kjer sem s ponosom celo Borutu Pahorju zabil gol," se zasmeji Denis. "Ja, in potem smo po tekmi malo debatirali, sčasoma pa postali prijatelji. Ujeli smo se, in ko je prišel čas za akcijo, smo stopili skupaj," pove še Tim.

Postavna zvezdnika ne skrivata zadovoljstva, da je akcija Vrabček upanja, ki je namenjena invalidnim otrokom, tik pred tem, da postane še večja in bolje obiskana. "Združili smo moči, da bi naredili nekaj dobrega. Letos smo v Bilje povabili tiste, ki so že igrali nogomet za dober namen, in tudi druge. Pričakujemo številne slovenske nogometaše in tudi politike, vabilo smo poslali še premierju Janši, Pahorju, prihod so že potrdili Handa, Mavrič, Vid Valič, slovenski rokometaši, glasbeniki, skratka številni VIP-ovci, ki bodo pripomogli k temu, da bomo še uspešnejši," nam pove Denis, ki je za Vrabčka upanja tudi pripravil tudi posebno presenečenje.

"Vsak, ki bo plačal vstopnino, bo dobil pijačo dobrodošlice, ki pa je ne bodo ponujale hostese, ampak Denis. Kakšna bo, naj ostane presenečenje, ves denar, ki ga bomo zbrali, pa bomo namenili akciji. Lani je bilo v Biljah okoli tri tisoč ljudi, zares veseli bomo, če nam letos uspe, da jih bo še več in da bo 22. junij zares zapisan kot pravi humanitarni dan," je nekaj načrtov o tem, kaj vse se bo dogajalo ob nogometni tekmi, razkril Tim.

Veseli ga, da se je projektu pridružil tudi Denis - tako so dobili tudi večjo medijsko podporo, saj se je Denis zavzel, da bo projekt medijsko podprl tudi Radio 1. "Pa nič se ne bojte, do 22. junija se bo vrnil tudi Valter, zdaj naj kar uživa na poročnem potovanju, saj bo potem toliko bolj garal," sta bila še sklepčna oba akterja humanitarne akcije, na katero pa seveda vabita tudi vse bralce revije Story.

Nova Story že v prodaji

Story