Denis Avdić o časih, ko je delal kot policist: Ko je ustavil "znano" hrvaško pevko, je v trenutku opravil z njenim izgovorom!

Denis Avdić  o časih, ko je delal kot policist: Ko je ustavil "znano" hrvaško pevko, je v trenutku opravil z njenim izgovorom! (foto: Goran Antley) Goran Antley
4. 12. 2022

Priljubljeni radijec Denis Avdić je bil včasih policist! Kolegi pri Avto Magazinu so z njim opravili zanimiv intervju in ga - med drugim - povprašali o dogodkih iz tistega časa. Z njimi je delil marsikaj zanimivega.

Radijski voditelj Denis Avdić je neverjetna zakladnica zgodb, najbolj zanimive pa prihajajo še iz časa njegove policijske službe. Podelil je anekdoto z "znano" hrvaško pevko, ki jo je svoj čas ustavil v bližini prehoda Jelšane. Kolegi so ga povprašali o najbolj neumnem izgovoru, kaj jih je kdaj slišal kot policist.

"Tega primera v življenju ne bom pozabil. Merili smo hitrost v kraju Dolenje pri Jelšanah, malce pred mejo s Hrvaško. Ustavim srebrnega Porscheja 911, ki je prekoračil hitrost. V avtomobilu sta bila hrvaška državljana, moški in ženska. Ko sem ju ustavil in seznanil s prekrškom, sta me prepričevala, da vozita iz Anglije, da sta že več kot 24 ur na poti in da zamujata na sestanek na Reki. Ne spomnim se točno, vem le, da je kazen znašala kakih 5.000 tolarjev. Tolarjev nista imela. Voznik je ponujal 100 evrov.

Poslal sem ga do menjalnice, ki je bila 500 metrov stran, a je vztrajal, da se mu mudi, češ naj vzamem 100 evrov, za ostali denar pa naj otrokom kupim kako čokolado.

Ko sem vztrajal pri tem, da denarja ne bom vzel, češ,, naj se zapeljeta do menjalnice, je sovoznica postala malce nejevoljna.

Stopila je iz vozila, me vprašala: »Znate li vi ko sam ja? Ja sam poznata hrvatska pjevačica. I ja vam ne bi bila cura, čak i kad bi imali Porsche Carrera TURBO.« (op. Veste, kdo sem jaz? Sem znana hrvaška pevka. Ne bi bila vaše dekle, pa četudi bi imeli Porscheja Carrero Turbo.)

V tistem sem, ne vem zakaj, prasnil v neverjeten smeh, pogledal voznika in mu rekel: ''Svaka čast. Ja imam curu i sa Škodom Feliciom''. (smeh) Končalo se je tako, da sta zamenjala evre v tolarje, plačala in se odpeljala."

Intervju lahko v celoti preberete TUKAJ