Denis Avdić: Pomagal pri stavki

Vir: Lea
4. 5. 2012

Eden od tistih znanih slovenskih obrazov, ki so priskočili na pomoč pri nedavni stavki javnega sektorja, je tudi Denis Avdić. Zadnje čase najbolj prepoznavno ime radijske postaje Radio 1 se je v stavko posredno tudi aktivno vključil, čeprav v nobenem pogledu ne sodi med javne uslužbence in ni stavkal. Ampak ker se je ravno ponudila priložnost, je zavihal rokave in pogumno sprejel izziv.

Ta mu, po besedah tistih, ki ga poznajo in ki ga radi poslušajo, ni bil težek ali celo neprijeten. Da so za to potrebni pogum, zbranost in odgovornost, je že res, ampak za nekoga z jezikom, kot ga ima Denis, to vendarle ne bi smelo biti pretežko.

Jezični moderator, čigar domislicam in švrkanju ne uide nihče, se je za en dan namreč prelevil v otroškega vzgojitelja in varuha. V svojem radijskem terminu in po njem je namreč prostovoljno v varstvo prevzel otroke svojih sodelavcev, ki so zaradi stavke ostali brez varstva. Tako jim ni bilo treba vzeti dopusta ali v zadnjem trenutku naokrog iskati nadomestnega varstva.

Namesto tega so starši z njimi prišli na radio, kjer jih je gostil najbolj razvpiti slovenski moderator. Kako se bo izkazal in kdo bo komu bolj kos, je bilo vprašanje, vredno skoraj kakšne resne stave. A starši so bili zedinjeni, da dolgčas zagotovo ne bo. Prav nasprotno. Čeprav bodo potomce imeli v neposredni bližini, bi bilo vendarle pametno vsake toliko stopiti do radijskih tabornikov in preveriti stanje.

"Navsezadnje so pokore prišle k pokori," je bila največkrat izrečena šala na njihovem radiu tistega dne. A namesto vragolij so čas raje porabili za spoznavanje ter učenje novih stvari in dan je minil, kot bi mignil. Denis je prijetno presenetil tako starše kot preostalo radijsko ekipo. Animiral je otroke, skrbel za dobro voljo, jim razkazal studio, v živo pa so si lahko ogledali tudi vodenje ter potek oddaje. Program so namreč doslej spremljali in poznali le z radijskih valov, tokrat pa so obiskali osrčje, v katerem nastaja. A Denis Avdić, čeprav se je dobro izkazal in navdušil tudi direktorja, le ne bi bil Denis Avdić, če bi lahko šel iz svoje kože.

Pa ni mogel. Če nič drugega, so z mladimi obiskovalci odšli nagajat vsaj enemu od sodelavcev ... Ampak menda ni nihče zameril. "Bo že videl, ko bo imel svoje!" pravijo na radiu.

Značke: Denis Avdić

Priporočamo