Denis Avdić: Priprave na očetovstvo

Denis Avdić in Ana (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
28. 1. 2013

Radijskega voditelja Denisa Avdića smo ujeli pred objektiv v trenutku, ko je zapuščal prostore viškega fitnesa. Bodoči očka očitno v zimskih dneh nabira kondicijo in se tudi fizično pripravlja na starševsko vlogo. Spomladi ga čaka veliko neprespanih noči in drugi kondicijsko zahtevni opravki, ki bodo povezani z oskrbo novorojenčka.

V  teh dneh je medije preplavila novica o tem, da Denis Avdić pričakuje prvega otroka. Zabavnemu voditelju, ki je sicer vedno brez dlake na jeziku, se je pri govoru o tej temi malce zataknilo, saj ne želi razkriti preveč podrobnosti, povezanih z otrokom ali svojim dolgoletnim dekletom.

"Ana je moje dekle in že na samem začetku je bilo jasno, da najinega odnosa ne bova preveč razkrivala javnosti. Želi ostati čim bolj anonimna, kar je popolnoma razumljivo, saj sem jaz medijsko izpostavljen zgolj zaradi svojega dela in rad bi, da tako tudi ostane," je komentiral Denis, ko smo ga začeli zasliševati o njegovem dekletu in prihajajočem naraščaju. "Res ne bi rad govoril o tem. Želim le, da bi bilo z otrokom vse v redu, in zaradi tega sem ves čas na trnih," je še dodal.

Očitno skrben bodoči očka je zaskrbljen tudi zaradi svoje fizične kondicije, ki je bila pred časom na vrhuncu, saj je pred letom dni pridno treniral. V pičlih štirih mesecih je izgubil kar nekaj kilogramov. "Imel sem kar veliko kilogramov, okoli 94 sem jih napraskal. Z zdravo prehrano in nepopustljivimi treningi mi jih je takrat uspelo izgubiti deset," pove Denis, ki se je potem hitro vrnil v stare tirnice, saj je sledilo obdobje izjemno uspešnih stand up predstav Udar po moško.

Neprespane noči in nenehno delo so terjali svoj davek, saj je bil Denis večino časa na poti, kjer se je le stežka dokopal do zdrave prehrane in zmerne količine spanca. "V tistem času sem vstajal ob štirih zjutraj, šel v službo, potem na pot in na predstavo. Spat sem hodil ob enih in tako so se kilogrami samo kopičili."

Denis je zdaj v tednu dni shujšal za kar tri kilograme in se spet znašel v svetu solat, napitkov, zelenjave in sadja ter treninga z osebnim trenerjem Gašperjem Simčičem, ki ga v fitnesu 'muči' štirikrat na teden. "Gašper me 'ubije', kar je odlično. Nujno potrebujem osebnega trenerja, nekoga, ki mi reče: "Še tri!" Sam navadno odneham po sedmih sklecah," v smehu pove Denis.

Spodbudne besede je dobil tudi od tašče: "Tašča je rekla, naj se ne sekiram preveč, ker bom, ko bo na svet prijokal otrok, izgubil še vsaj 10 kilogramov." Neprespanih noči je Denis vajen, zato je za zdaj še kar samozavesten: "Bomo videli, kako bo, ko bo mali prijokal na svet. Res je, da sem videl že kar nekaj prijateljev in znancev, ki so dobili otroka, hoditi naokoli in so bili kot kakšni zombiji ..."

Zanimalo nas je, kako bo Denis usklajeval svoj naporni delovnik z družinskim življenjem, saj ne namerava na očetovski dopust. "Še vedno bom imel čas za vse. Delal bom z enako intenzivnostjo, ker je delo moje življenje in ker rad delam. Vsekakor pa bom od rojstva otroka več doma."

Prihoda otroka se neizmerno veseli in tudi očetovske vloge ga ni niti malo strah, saj komaj čaka, da mali Avdić prijoka na svet. "Po naravi nisem komplikator in verjamem, da ne bom zganjal panike. Otrok vendar le ni iz stekla. Gotovo pa bo kdaj zlomljena tudi kakšna roka," v smehu pove Denis, ki bi ga v otroštvu lahko klicali kar 'pokora'. "Kot otrok sem bil nemogoč. Če bo takšen, kot sem bil jaz, ga bom tepel!" v šali pripoveduje voditelj, ki z veseljem obuja spomine na svoje nadvse nenavadno otroštvo.

"Res grozno, počel sem strašne neumnosti. Lokalni pijančki v Bosni so me naučili marsikaj. Med drugim tudi, kako se kadijo cigarete, saj sem prvo prižgal že pri petih letih." Ob tako ekstravagantnem in nevarnem hobiju lahko seveda samo upamo, da ga v tovrstni aktivnosti malček ne bo prekašal ali oponašal.

Ampak ker pregovorno še vedno drži, da jabolko ne pade daleč od drevesa, smo Denisa vprašali, kakšne lastnosti bi želel, da njegov sin prevzame po svojih starših: "Upam, da bo imel žlehtnobo po meni, po Ani pa zunanji videz."

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story