Denis Cigelnjak: Postavni polbrat Melanie Trump

Želi si 
srečanja 
s sestrama 
in očetom (foto: Planet TV, Profimedia) Planet TV, Profimedia
Vir: Nova
16. 5. 2016

Zbiranje glasov za predsedniško nominacijo za novega predsednika ZDA je tako na republikanski kakor demokratski stranki v polnem teku. Ameriški bogataš Donald Trump nadaljuje svoj zmagoviti pohod v družbi družinskih članov, kjer mu v prvi vrsti ob strani stoji njegova žena Melania Trump, ki je slovenskega rodu.

Viktor Knavs je zanj plačeval preživnino do Denisovega 18. leta.
Melanio je razkrita zasebna zgodba njene družine presenetila. Ali bo to kaj škodovalo politični karieri Donalda Trumpa, pa bo pokazal čas.

Zanimivo je, da bolj se približujejo poletni meseci, ko bodo na eni in drugi strani podeljene dokončne nominacije oz. bo izbran kandidat za novembrske volitve v ZDA, bolj je medijska vojna med mediji neusmiljena, saj se poskuša odkriti in razkriti čim več zgodb, tako pri Trumpu kot pri Clintonovi. Tako je reviji GQ uspelo razkriti zgodbo o Melanii oziroma o njeni družini, očetu Viktorju Knavsu in polbratu Denisu Cigelnjaku iz Hrastnika, ki je ostal skrit javnosti vse do danes.

Informativni oddaji Planet Danes je uspela prava svetovna ekskluziva, saj je njihova novinarka Anja Markovič prva posnela pogovor z Denisom, za katerega kar velja zapisati, da ima šarm kot kakšen hollywoodski zvezdnik. Športno postaven 50-letni Denis Cigelnjak, polbrat morebitne bodoče prve dame ZDA Melanie Trump, je po razkritju, ki je razburkalo ameriško politično tekmo, spregovoril o odraščanju brez očeta Viktorja in želji, da bi nekoč spoznal slavno polsestro. Vse se je začelo davnega leta 1964, ko je Viktor Knavs prišel iz vojske in Mariji Cigelnjak spočel otroka. Potem jo je zapustil in želel, da splavi. Viktor je najprej zanikal očetovstvo, a so mu ga s testom dokazali.

"Mama se ni strinjala, obdržala me je. Od očeta ni želela ničesar, ker je bila preveč razočarana. Potem jo je babica pregovorila, da od njega zahteva preživnino," je povedal Denis ter kot dokaz novinarki razkril dokumente o preživnini. "Oče jo je plačeval do mojega 18. leta, nanjo večkrat pozabil, pa ga je potem opomnilo sodišče."

Denis, ki danes živi svoje življenje ter si je ustvaril družino s svojo Majo in je očka osemletne hčerke Mimi, se s preteklostjo ne obremenjuje, pa čeprav si želi, da bi nekoč prišel dan, ko bi lahko prvič s svojim očetom Viktorjem in polsestrama Melanio in Ines spregovoril kakšno besedo ter se družil ob kakšnem soku ali pici. Sicer pa Denis pravi še: "To je tvoja kri, ampak ni. V bistvu je tako, da mogoče čakaš neki klic: 'serbus, jaz sem pa ta pa ta, tvoj oče' ... Ampak se nočem vsiljevati, ker je oče šel svojo pot." Denis si danes kruh služi kot prodajalec pri najboljšem sosedu in s svojim življenjem je, kot pravi, zelo zadovoljen.

ZVEZDA V HRASTNIKU

Denis je v zadnjih dneh postal pravi zvezdnik v svojem kraju, a očitno mu ni do prepoznavnosti in izpostavljenosti, saj je pri svojih izjavah kratek in redkobeseden. Kljub temu so Hrastničani ponosni, da je glas o njihovem kraju in s svetovno prepoznavno Melanio Trump povezanim polbratom, njihovem sokrajanu, dosegel številne medije po svetu.

MELANIA O ZGODBI

Melanija Trump, soproga vodilnega republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa, je ostro kritizirala revijo za moške GQ, ki je objavila informacije o njeni družini, med drugim, da ima v Sloveniji 50 let starega polbrata Denisa. Svoje misli je brez ovinkarjenja zapisala na svoji Facebook strani: "V reviji GQ – članku novinarke Julie Ioffe, ki ima lastno agendo in si želi ustvariti ime, je veliko netočnosti, med drugim nekatere izjave o družini in nekatere trditve, ki so zasebne narave. Moja starša sta zasebna državljana in ne bi smela biti predmet nepoštene pozornosti novinarke."

ALOJZ PETROVČIČ