Denis Novato živi na veliki nogi!

Vir: Lea
25. 6. 2009

Najbolj priljubljen zamejski Slovenec se je te dni vrnil iz Amerike, kjer si je poleg sklepanja poslov privoščil tudi užitek. Med drugim si je ogledal celo predstavo Jersey Boys na Broadwayu, kjer je sedel v prvi vrsti, na predstavo pa se je seveda pripeljal v limuzini.

Denis, ki še vedno živi v Trstu, je bil v Ameriki že več kot desetkrat, a tokrat je bil njegov obisk čez lužo še kako pomemben! “V Nashwill sem se šel dogovarjat za snemanje, in sicer se bom malo oddaljil od narodno-zabavne glasbe. Še vedno igram tudi to zvrst, vendar želim pokazati, da ima diatonična harmonika širši spekter, kot je samo narodno-zabavni,” je povedal Denis, ki je čas v Ameriki izkoristil tudi za pohajkovanje – oziroma bolje rečeno: vožnje z limuzino.

“Vse takšne stvari, vključno s premierami predstav, filmov in podobno, mi organizira moj agent John, ki sicer prihaja iz Kanade, vendar mi pomaga prodirati tako v Kanadi kot v ZDA.” Ko pa se je vrnil domov, ga je obiskala še gospa gripa.

“Prav ustrašil sem se, da imam virus N1H1, torej prašičjo gripo, vendar je bila le `navadna`,” se pošali glasbenik, ki pa je pred časom imel resnejše težave s črevesjem. “Te težave so bile povezane predvsem s stresom, nenehnimi potovanji … Zdaj se trudim, da živim čim bolj sproščeno.”

Upa, da je ta prava

Denis sedaj vse moči in misli usmerja v nov projekt, ki ga bo v Ameriki snemal konec avgusta. “Trenutno izbiram sodelavce, ki bodo odšli z mano, sicer pa komaj čakam jesen, da bom imel malo dopusta,” je priznal Denis, ki namerava takrat spet odleteti v Ameriko – vendar tokrat na Florido.

Pa ne sam! S seboj bo vzel Daisy iz okolice Kopra, s katero za zdaj samo prijateljujeta. “Daisy ni na sceni, je čisto prijetna punca in upam, da je tokrat `ta prava`,” se je zasmejal Denis.

Gost prestižnega hotela

Očitno gre Denisu vse kot po maslu – pa ne le pri dogovarjanju poslov in v ljubezni, ampak tudi pri prodaji. Harmonikarju bo založba Osminka ta petek v portoroškem hotelu Kempinski podelila platinasto ploščo, saj je album Po poti uspehov prodal že v deset tisoč izvodih.

“Navdušen sem tako nad priznanjem kot nad lokacijo, kjer ga bom prejel, saj bom imel priložnost biti gost v tem prestižnem hotelu.” V Kempinskem bo predstavil tudi svoje nove skladbe, vendar ga tokrat ne bo spremljal njegov bend, ampak priznana pianistka Luciene, ki sicer prihaja iz Anglije, živi pa v Sloveniji.