Denis ima slabo izkušnjo z nakupom prek spleta

Vir: Lea
1. 11. 2013

Novinar Pop TV-ja Denis Oštir, ki ima v malem prstu elektronske medije, je tudi sam bil na okrogli mizi, kjer so strokovnjaki spregovorili o varnosti na spletu in spregovoril o svoji osebni izkušnji z nakupovanjem prek spleta.

Denis je dejal, da se lastniki podjetij zelo slabo zavedajo pomena varnosti na spletnih straneh oziroma se zavedajo šele, ko se kaj zgodi.

Ob tem je dal primerjavo, da je spletna varnost podobna poplavni varnosti. "O poplavi poročamo le, ko je pol Ljubljane pod vodo."

Zaupal pa nam je tudi čisto osebno izkušnjo z nakupovanjem prek spleta: "Enkrat sem kupoval sedežno po spletu, prek eBaya v Nemčiji, ker je bila cena ugodnejša kot v trgovini. Čez nekaj časa te sedežne ni bilo. Plačal sem prek PayPala, eBay pa ima zaščiteno plačilo. Potem sem potreboval nekaj časa, da sem to dokazal in sem denar dobil nazaj.

Bila je v redu izkušnja, ker sem ugotovil, da je predobro, da bi bilo res. Pozneje, ko sem zadevo spremljal, sem ugotovil, da gre res za nekega goljufa. Poklicali so me z nemške policije, ker sem moral neke dokaze predložiti, in potem so našli krivca. To je bilo pred sedmimi leti."

Pa ga je to odvrnilo od nakupovanja prek spleta? "Ne, vse kupujem prek spleta, to me ni od ničesar odvrnilo, treba pa je biti pameten, da plačuješ s karticami, ki imajo limit, jaz s tem nimam absolutno nobenega problema. Več stvari kupim na spletu, samo hrane še ne."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri