Dijana Branilović (Big Brother): V spomin na jeseniško deklico

Dijana Branilović (Big Brother): V spomin na jeseniško deklico (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
3. 7. 2017

Tekmovalka Big Brotherja iz leta 2015, ki se je Sloveniji predstavila s težko življenjsko zgodbo, kljub svoji preteklosti pomaga ljudem v stiski. V teh dneh, ko bo od nesrečnega dogodka z malo jeseniško deklico Arino minilo natanko leto dni, bo v družbi somišljenikov spregovorila v imenu tistih, ki tega ne morejo.

"4. julija se bomo na Jesenicah zbrali in se ob prvi obletnici smrti male Arine poklonili njenemu spominu. Naš namen je, da vsem sporočimo, da male Arine ne bomo nikoli pozabili in da bo vedno v naših srčkih. Hkrati pa vsem sporočamo tudi, da se kaj takšnega nikoli več ne sme ponoviti," nam je povedala Dijana in dodala, da veliko ljudi morda preživlja podobne trenutke, vendar jim strah onemogoča, da bi o tem spregovorili. "Treba je narediti velik korak in temu reči stop!: Pomagajmo, če le lahko. Jaz sem tu in vem, da nas je tu še več takšnih," nam je povedala Dijana, ki je tudi sama v otroštvu doživela nasilje in odsotnost pozornosti.

Namen ni zbiranje denarja

Kot nam je povedala Dijana, se bodo male Arine spomnili 4.7. 2017 ob 18.00 pred pokopališčem Blejska Dobrava in skupaj obiskali njen grob. "Na ta dan se bomo zbrali izključno zaradi spomina na Arino. Poklonili se ji bomo tako, da bomo na njen grob položili bele rože, vrtnice, ki so jo spremljale od prvega dne. Naš namen tako ni zbiranje denarja, ampak le obeležitev njenega spomina," nam je še povedala.