Dinastija Janković: Nova poroka na vidiku?

Bo njuna 
poroka naslednja? (foto: Goran Antley, Primož Predalič, Sašo Radej, N. Divja) Goran Antley, Primož Predalič, Sašo Radej, N. Divja
Vir: Nova
23. 5. 2016

Budno oko našega fotografa je na tradicionalni prireditvi Tek trojk ujelo tudi vroč medijski parček – Jureta Jankovića in njegovo podjetno izbranko Dijano Galijaševič. A druženje ob športni aktivnosti razvpiti družini ni tuje, kot nam je zaupala soproga ljubljanskega župana Mia Jankovič, ki je v svojo družino toplo sprejela tudi obe izbranki sinov.

Že skoraj pet let traja tudi ljubezen med Damjanom Jankovićem in Ursulo Gawish, ki ju združuje tudi triinpolletna hčerka Karolina.

Zagotovo najbolj opravljana ljubljanska družina je v preteklih tednih predvsem z ženskimi predstavnicami vzbudila kar nekaj pozornosti. Tri generacije Jankovićevih deklet smo namreč ujeli na nekaterih dogodkih, njihovi nasmejani obrazi pa so namignili na to, da imajo izbranke Jankovićevih sinov s svojo taščo odličen odnos, kar nam je potrdila tudi Mia.

"Prav z vsako želim najti prijateljski odnos. Mislim, da vsaka tašča želi s svojim otrokom in njegovo partnerico ohraniti dobre stike, je pa za to potrebnih veliko kompromisov. Sicer pa otroci živijo svoje življenje in se v to ne vtikam ravno veliko. Mislim, da je prav, da se mladi družijo z mladimi, starejši pa s starejšimi," nam je pojasnila Mia in dodala, da so se sicer na prireditvi Pot ob žici z Juretom in njegovo izbranko srečali po naključju. "Jure in Dijana sta se odločila za Tek trojk, jaz pa sem se s sestro in očetom odpravila na desetkilometrski pohod," je pojasnila in dodala, da so se po prireditvi v športni opravi odpravili tudi na kavico ter na kosilo. Sicer pa druženje v športnem duhu dinastiji Janković ni tuje. Mia nam je namreč povedala, da se kot družina najpogosteje odpravijo na Golovec, kjer je idealna sprehajalna pot, nanj pa večkrat tudi tečejo.

TUDI POROKA?

O poročnih načrtih pri Jankovićevih se že dolgo govori in špekulira – tako naj bi bil starejši sin Damjan Janković v preteklosti zaročen že trikrat (s prejšnjimi partnericami Katjo, Meto in Maxime), njegova sedanja zveza z Ursulo Gawish pa naj bi bila najtrdnejša, saj sta jo okronala tudi z naraščajem. Na drugi strani pa tudi ločeni Jure nima nobenih zadržkov, da ne bi ponovno stopil pred matičarja, tokrat z Dijano. Slavja in velike zabave so pri njih že stalnica, spomnimo se le poroke Jureta in Vesne Janković, ene najbolj razkošnih porok v Sloveniji, ki je potekala v mariborskem hotelu Habakuk s 300 svati. Vsekakor bomo spremljali, kdo od bratov bo prvi naredi naslednji veliki korak in dahnil usodni da.

Kdo je Juretova Dijana?

Dijana ni le lepotica, ki je pred dvema letoma osvojila srce Jureta Jankovića, temveč tudi ženska s smislom za iskanje novih poslovnih priložnosti. Leta 2006 je svojo študijsko pot namreč začela na fakulteti za družbene vede, kjer je leta 2013 diplomirala iz smeri evropske študije. Istega leta je svoje izobraževanje nadaljevala na univerzi v italijanskem Salermu, kjer se je v okviru študentskega programa Erasmus udeležila predavanj s področja politike in zunanjih odnosov, zdaj pa zaključuje magistrski program na italijanski poslovni šoli s sedežem v Milanu, kjer je za svoje področje preučevanja izbrala sektor marketinga in prodaje. Študij v tujini jo je napeljal tudi na sodelovanje pri prav posebnem projektu LikedAge, start up spletni platformi, ki starostnikom iz različnih destinacij pomaga pri organiziranju njihove upokojenske različice Erasmusa. Dijana se sicer lahko pohvali tudi s triletnim delom v pisarni Ministra za promet, kjer je delala med letoma 2008 in 2012.

■ MAJA MUHIČ

Priporočamo