DJ Clay Clemens poskusil kurje tačke; prvič, zadnjič in nikoli več

DJ Clay Clemens poskusil kurje tačke; prvič, zadnjič in nikoli več (foto: Osebni album) Osebni album
18. 7. 2019

Klemnu Zupančiču, ki deluje pod imenom DJ Clay Clemens so se v začetku letošnjega leta izpolnile velike sanje. Že v zadnjih dveh letih je sicer veliko nastopal v tujini, največ na Hrvaškem, v Italiji in na Nizozemskem, tokrat pa je odpotoval na mesečno turnejo po Kitajski. 

Na dan žena je mami še odnesel rožico in se na hitro poslovil, nato pa odhitel na let za Kitajsko. Prva postaja na Kitajskem je bil Peking, nato pa se je odpravil v mesto Changsha, kjer je imel tudi prvi nastop. Kitajska je bila sicer v planu že  slabo leto, saj se tam klubski trg precej razvija. »Priložnosti so, le poiskati jih je treba,« pravi Klemen z optimizmom. Tako sta se z njegovim agentom Jernejem iz New Vision Agency odločila, da poskusita vstopiti na kitajski trg. Na mesec dni trajajoči turneji je nastopil kar 20 krat, pot pa ga je iz Changshaja popeljala še v mesti Chongqing in Kunming. Turneja je bila kar precej naporna, saj je imel med nastopi le štiri proste dni. »Dopoldnevi zame ne obstajajo, moj dan na turneji se je začel s kosilom,« v smehu pove Klemen. Popoldneve je namenil za raziskovanje mesta ter druženje z domačini, zvečer pa se je vsakokrat skrbno pripravil na nastop. Kitajska ga je navdušila, prijetno pa ga je presenetila tudi prijaznost ljudi. Občinstvo in vodje klubov so ga zelo lepo sprejeli. »Najbolj pozitivno me je tam presenetilo njihovo gostoljubje, varnost, čistoča in modernost. Veliko sem se naučil, spoznal nove ljudi, tamkajšnje trende, domov pa sem prišel poln novih idej,« z navdušenjem razlaga Klemen. 

Prvič poskusil kurje tačke

Glede hrane in prehranjevanja je bil že pred odhodom na turnejo skeptičen. »Zelo nerad jem zelenjavo. Mislil sem, da bo to velik problem, vendar bi imel večji problem, če ne bi maral pekoče hrane. Na začetku mi je bilo zelo težko naročati v restavracijah, saj nisem vedel kaj lahko pričakujem, vendar sem imel srečo, da sem imel okoli sebe ljudi, ki vedo kje se dobro je in so mi velikokrat pomagali z naročanjem hrane. Najraje sem jedel teppanyaki piščanca in škampe v kombinaciji z rižem ali rezanci. Po nastopih pa so me velikokrat peljali na tradicionalni hot pot.« Kitajska je poznana po kar nekaj nenavadnih kulinaričnih specialitetah, med drugim tudi po kurjih tačkah, ki jih je Klemen kljub predsodkom vseeno poskusil. »Vedno rad poskusim kaj novega, posebnega. Kurje tačke sem jedel prvič in skoraj zagotovo tudi zadnjič. Radovednost sem potešil, na naslednjem obisku se bom raje držal preverjene hrane.« 

In načrti za naprej? Definitivno si želi na turnejo po Ameriko. Bil je že v nekaj ameriških krajih in mu je bilo zelo všeč. Zato je njegov naslednji večji cilj oddelati nekaj nastopov v Ameriki.