Dobrodelna akcija: Snežne kepe sreče za nepozabno zimovanje otrok

Dobrodelna akcija: Snežne kepe sreče za nepozabno zimovanje otrok (foto: Žiga Zupan) Žiga Zupan
Vir: Lady
30. 12. 2017

S skupno dobrodelno akcijo Snežne kepe sreče bodo partnerji projekta Henkel in Mercator osrečili številne otroke iz vse Slovenije. Zveza prijateljev mladine Slovenije bo z zbranimi sredstvi za otroke iz socialno ogroženih družin organizirala nepozabne zimske počitnice.

Prav v prazničnih dneh se je začela dobrodelna akcija Snežne kepe sreče, ki bo trajala vse do januarja. V akcijo so vključeni vsi kupci izdelkov Persil, Silan in Somat, ki bodo nakup opravili na kateremkoli Mercatorjevem prodajnem mestu po vsej Sloveniji. Po koncu akcije bo Zveza prijateljev mladine Slovenije otroke, ki jim starši ne morejo privoščiti zimskih radosti, odpeljala na nepozabno zimovanje.

Ustvarjajo lepe otroške spomine

Zveza prijateljev mladine Slovenije ima več kot 60 let tradicije in združuje kar 112 društev in zvez prijateljev naše mladine, ki pokrivajo celotno Slovenijo. Organizacija ima več kot pet tisoč prostovoljcev, ki zasledujejo skupen cilj – dvigniti kakovost življenja otrok, mladine in njihovih družin. V sklopu številnih projektov Prosti čas in letovanja organizirajo različne aktivnosti in dogodke za otroke iz socialno šibkejših okolij, otroke z zdravstvenimi težavami in posebnimi potrebami. Zveza prijateljev mladine Slovenije s svojimi članicami ne pomaga le družinam v stiski, temveč skrbi tudi za zanimive raziskovalne projekte, športne in kulturne programe ter zabavne in ustvarjalne dejavnosti, kjer otroci preživljajo svoj prosti čas in ustvarjajo najlepše otroške spomine. "Brezplačna zimovanja so za otroke iz socialno ogroženih družin zelo pomembna. Otroci v brezskrbnem okolju pridobivajo nove izkušnje, sklepajo nova prijateljstva in razvijajo svoje športne potenciale na snegu. Okusijo zimske radosti in spoznajo, da sneg in zima ne prinašata samo mraza, ampak tudi veselje, toplino in srečo," je povedala Breda Krašna, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Henkel in Mercator se zavedata, kako pomembne so zimske aktivnosti najmlajših na poti v odrasli svet. "Veseli nas, da se je Zveza prijateljev mladine Slovenije odzvala našemu povabilu k sodelovanju v akciji, saj imamo skupni cilj – pomoč družbi, v kateri živimo, je namreč ena naših temeljnih vrednot. Tovrstni projekti, ki bodo ob pomoči našega zvestega partnerja dobrodelnih akcij, podjetja Mercator, in naših zvestih kupcev razveselili otroke v tem čarobnem času in jim omogočili brezskrbne užitke v zabavnih snežnih aktivnostih, so za nas izjemnega pomena. Upamo, da bomo otrokom s tem podarili nepozabne in lepe spomine," je še dodal Uroš Vodopivec, menedžer za ključne kupce za Mercator, Henkel Slovenija. 

Foto: Vid Rotar/Mediaspeed, NK Triglav Kranj/Žiga Zupan