Dobrosrčni košarkar Luka Dončić

Dobrosrčni košarkar Luka Dončić (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
20. 12. 2018

Dallas je po zaslugi slovenskega košarkarskega dragulja Luke Dončića končal temačen niz tekem in začel nizati zmage.

Ljubljančan, ki velja za enega od glavnih favoritov za naslov novinca v najmočnejši ameriški košarkarski ligi NBA, se preprosto ne ustavi. Ne le na košarkarskem parketu. Kljub težavam s kolki, zaradi katerih je moral izpustiti prvo tekmo v dresu teksaških teličkov, Luka še naprej blesti med košarkarsko elito. Najstnik tudi na drugi strani Atlantika dobiva vedno več medijske pozornosti. Fant je prišel na naslovnico ugledne športne revije Sports Illustrated.

“Je pristen original. Je edinstven v primerjavi z vsemi igralci, ki sem jih kdaj videl. Ali sem stoodstotno vedel, ko sem dejal, da bo postal obraz franšize? Nisem. Toda verjel sem v to,” je mladega košarkarja opisal njegov trener Rick Carlisle. V Dallasu so Luko spremljali že vse od njegovega 14. leta, še v času, ko je branil barve madridskega Reala. Kot je navedel sloviti Nemec Dirk Nowitzki, sicer Dallasov veteran, prav Lukova prezenca in želja po zabavi začinita igro: “Že prvi dan smo rekli, da je kot matador.

Rad igra za navijače, rad uprizarja spektakularne poteze.” Mladi košarkarski dragulj je pred dnevi zagnal tudi lastno spletno stran, na kateri bo mogoče kupiti njegov koledar. “Predvsem se mi zdi pomembno, da bo spletna stran združila moje oboževalce z vsega sveta. Veseli me, da vam bom v spletni trgovini lahko ponudil različne izdelke, ki so nastali tudi pod mojo idejno zasnovo in vam jih bom z veseljem predstavil. Na samem začetku je to moj prvi koledar,” je povedal Luka, ki želi del svojega uspeha nameniti tudi manj srečnim od sebe.

Tako se dogovarjajo za dobrodelni projekt v okviru blagovne znamke LD7. S skladom bi radi socialno ogroženim otrokom omogočili plačljive športne aktivnosti, del izkupička od prodaje izdelkov na spletni strani pa bo šel Mladinskemu domu Malči Beličeve.

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografiji: Profimedia

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story26/2018

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 26/2018

Story 26/2018, od 05. 12. 2018