Dogodivščine znanih Slovenk in Slovencev ob prvih snežinkah

7. 12. 2018 | Vir: Lady
Deli
Dogodivščine znanih Slovenk in Slovencev ob prvih snežinkah (foto: Profimedia)
Profimedia

Pred kratkim nas je presenetila prva pošiljka snega, ki je bila sicer še precej skromna, večjih nevšečnosti pa sneženje – kljub napovedim – ni povzročilo.

Se pa zato prvih snežink, snežakov, sankanja ter smučanja dobro spominjajo številni naši znani obrazi, ki jim anekdot v zvezi s to priložnostjo ne zmanjka. Poglejte, kaj so vam zaupali naši glasbeniki.

Omar Naber: Užival v glasbi med močnim sneženjem

“Sneg je sicer odlična stvar, lepo je, ko pada, in lepo je, ko je svež. Manj ljuba sta mi mraz in plundra, vendar z veseljem potrpim in vedno uživam v decembrskem vzdušju. Anekdota, ki mi je najbolj ostala v spominu v zvezi s prvim snegom: pred nekaj leti sem se vozil iz Maribora s svojega koncerta, na poti nazaj pa je zapadlo toliko prvega snega, da sem se do Ljubljane vozil pet ur in pol. Če ne drugega, sem užival v glasbi med močnim metežem.”

Nino: Sneg in mraz mu danes ne dišita preveč

"Kot otrok sem se noro veselil snega, komaj sem ga čakal, da zapade. V bližini doma je bil precej velik hrib, kjer smo se otroci cele popoldneve sankali. Spomnim se, da smo si naredili tudi skakalnico, kadar je zapadlo več snega. Skakalnico smo potem zalivali z vodo, da je čez noč dobro zamrznila. Lepo smo se imeli. Danes pa mi sneg in mraz, priznam, ne dišita preveč. No, občasno grem rad smučat in to je to. Sem pač bolj poleten tip človeka, morda tudi zaradi tega, ker sem rojen v znamenju leva."

Alya: Po novem se veseli snega

“Prav ne morem verjeti, kako se spreminjam, saj se po novem snega zelo veselim. (smeh) Kot verjetno že veste, sem sicer poletni tip in me do zdaj sneg nekako ni nikoli zares očaral, razen seveda za božič. Se pa spomnim, da sem bila vseeno bolj navdušena nad njim kot otrok. Kadar je zapadel, sem iz kleti privlekla barvaste sani in pohitela na sosedov hrib ali pa izdelovala snežaka.”

Anabel: Bolj kot sneg jo iz tira vrže mrzlo vreme

“Nestrpno sem že pričakovala sneg in božično okrašena mesta. No, mogoče ne ravno z njima povezan mraz, ki me vedno malo spravi iz  tira. V tem času si večkrat privoščim kakšen čaj. Veselim pa se tudi druženja s prijatelji ob kuhančku. Bo pa letos december zame izjemno deloven, čaka me precej nastopov, tudi za silvestrovo bom na odru, na enem največjih odrov pri nas, več pa še ne smem povedati.”

Dejan Vunjak: Tudi sneg je "kriv" za lepo otroštvo

“Če bi lahko izbiral, bi najraje videl, da bi bila naša dežela pobeljena šele okoli božiča in novega leta, saj sneg med prazniki poskrbi za res lepo vzdušje in je vse skupaj potem res praznično. Od božičnega večera in druženja na prostem ob vročem kuhančku do pustovanj, ko naj bi se sneg počasi poslovil. A če odmislim vse to, bi raje videl, da sneg še malo počaka … Če pa se vrnem v otroška leta, sem vedno komaj čakal sneg, saj sem ga res oboževal. Tako se spomnim, da sva vsako leto s sosedom pri njem delala res velik iglu, saj sva sneg nabrala izpred vseh hiš naokoli. Prav tako sem komaj čakal, da smo se sankali na sosednjem griču ali delali skakalnice iz snega. Včasih smo tudi z vodo polili dovoz do sosedovega dvorišča, da je poledenelo, in se nato tam spuščali z lopatami. Moram priznati, da sem imel zelo lepo otroštvo in za to je kriv tudi sneg.”

Eva Breznikar: V pričakovanju prave pošiljke

“Letos sem sosedovima predšolskima dečkoma obljubila, da bomo naredili največjega snežaka, in že od poletja nestrpno čakata, kdaj bo sneg. Pripravljene imam različne korenčke za nos, stare piskre za pokrivalo in kamenčke, ki se svetijo v temi, da jih bomo dali za gumbe. Sama pa si letos želim nekje dobiti eno traktorsko zračnico, da se bom lahko sankala.”

Flora Ema Lotrič: Ko sneži, je malo manj zabavno samo na cesti

“Letos nisem prav veliko spremljala vremenske napovedi, ker sem ves čas okoli, tako da me je sneg v torek kar malo presenetil – na Gorenjskem ga je namreč zapadlo precej! Vedno sem ga vesela, saj zelo rada smučam in tudi narava je lepa v belem plašču. Malo manj zabavno je na cesti, saj vse stoji, tudi če ga zapade čisto malo.”