Domen Kumer: Jože Potrebuješ ga je vrnil na odre!

Domen Kumer: Jože Potrebuješ ga je vrnil na odre! (foto: Marko Dalbello Ocepek) Marko Dalbello Ocepek
Vir: Nova
18. 5. 2017

Kar nekaj časa je bilo zatišje okoli nekoč poskočnega pevca Domna Kumra. Naj spomnimo, da se je pevec pred dvema letoma umaknil z oči javnosti in se posvetil drugim obveznostim. V tem času se je namreč preusmeril v gradbeništvo. A zdaj je nazaj!

Domen je pred dvema letoma in pol naznanil odhod iz Slovenije. Z družino so se namreč preselili čez mejo v sosednjo Avstrijo, kjer si je ustvaril nov dom. Ker pa je močno navezan na Maribor in na Slovenijo, se redno vrača.

In tudi glasbe nikoli ni postavil čisto na stranski tir. Vedel je, da je del njega in da kot nemirna sila čaka znova na pravi trenutek. In res. Jože Potrebuješ je bil kriv, da se je Domen znašel na odru televizijske oddaje Ena po domače.

Dobesedno zažigal z vseh radijskih postaj

Še se vrnemo v leto 2005, ko je Domen dobesedno zažigal z vseh radijskih postaj. Njegova pesem Do Portoroža je z zmago na Melodijah morja in sonca poskrbela, da je postal prepoznaven obraz glasbene in medijske scene.

"Pesem je takrat postala uspešnica in je bila nominirana za hit leta na Slovenskem radijskem festivalu. Potem pa je sledilo podobno še s pesmijo Banana," se spominja Domen. Tri leta pozneje se je iz pop glasbe preusmeril v narodno-zabavno in doživel uspeh na Narečni popevki 2009, kjer je za Maričko Štajerko prejel nagrado občinstva za najboljšo skladbo.

Ni kaj dodati, Domen je vedno poskrbel, da je bil ljubljenec občinstva. Njegov talent pa so prepoznali tudi drugi avtorji, s katerimi je sodeloval. Od Pijamas, Mirne Reynolds, Špele Grošelj, Natalije Verboten in drugih.

Domen Kumer

Zadnja leta, preden se je nekoliko odmaknil, je bil osredotočen predvsem na drugo podobo, kot smo je bili vajeni. Na enem izmed njegovih zadnjih koncertov, ki jih je imel v razprodani Dvorani Tabor, se je že videlo, da je postal izjemen vokalist in zabavljač.

Njegovo slovo z glasbenih odrov je tako razžalostilo njegove oboževalce. In tudi nas, saj smo z veseljem spremljali njegove zgodbe tudi v medijih. In prav zato nas je zgodba, da se ponovno vrača, še posebej razveselila.

Domen je tako po dolgem času prvič nastopil v televizijski oddaji. "In za to je kriv Jože Potrebuješ!" nam je zaupal Domen. "Ko me je prvič poklical in mi rekel, nisem želel sploh slišati, a nekaj v meni mi ni dalo miru. Kljub vsemu sem se umaknil in se posvetil drugemu delu, a videl sem, da mi je to manjkalo," je priznal Domen.

MIMA

Priporočamo