Domen Kumer: Predstavil nam je svojo Adriano

Domen Kumer (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lea
7. 12. 2011

Simpatični štajerski pevec Domen Kumer se je po umiku iz pop glasbe in po številnih uspehih v narodno-zabavnih vodah odločil za vrnitev na zabavno sceno v velikem slogu.

Domen je namreč pred dnevi izdal svojo novo ploščo Adriana, ki jo je pripravljal kar nekaj časa. Za revijo Lea je povedal nekaj podrobnosti o novem glasbenem projektu in načrtih.

Lea: Domen, umik s scene je bil očitno za vas zelo uspešen. Kaj ste počeli ves čas in s čim ste postregli pri novem albumu?

Domen: V resnici se nisem umaknil s scene, samo usmeril sem se v malce drugačne glasbene vode. Veliko sem namreč delal v narodno-zabavni glasbi, kjer sem izdal tudi uspešno narodno-zabavno ploščo Nekoč bom jaz tvoj angel. Zdaj, po več kot treh letih te glasbe, sem se odločil za projekt zabavne glasbe.

Lea: In kaj vse najdemo na plošči Adriana?

Domen: Leto dni sem delal novo ploščo, na kateri so tudi štiri priredbe nekoč izjemno priljubljenega izvajalca in skladatelja Božidarja Wolfganga Wolfa, tri pesmi legendarnih Don Juanov, potem je tu še duet z Miranom Rudanom in nekaj avtorskih pesmi ter duet s preminulim glasbenikom Brendijem. Skratka, gre za pesmi, ki sem jih z veseljem poslušal kot otrok, in zato je ta plošča polna slovenskih zabavnih glasbenih hitov.

Lea: Morda ta plošča pomeni, da se zdaj poslavljate tudi iz narodno-zabavnih vod in boste delali samo še zabavno glasbo?

Domen: Nikakor! Narodno-zabavno glasbo delam še naprej, ker me res veseli, in zdaj ravno pripravljam že novo, svojo drugo narodno-zabavno ploščo. Album Adriana sem naredil za zraven, ker v osnovi nisem narodnjak. (smeh) Pa da ne bo pomote, super se počutim v narodno-zabavni glasbi, ampak sem po duši ‘zabavnjak’, tako da sem preprosto moral narediti še zabavni projekt.

Več v reviji Lea.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri