Domen Prevc je pravi najstniški idol!

Domen Prevc je pravi najstniški idol! (foto: Alojz Petrovčič) Alojz Petrovčič
Vir: Nova
2. 1. 2017

Po prazničnem premoru se slovenski skakalci odpravljajo na novoletno turnejo, med njimi tudi trenutno vodilni v skupnem seštevku, Domen Prevc, ki pred začetkom tekmovanja ne goji nikakršnih pričakovanj.

"Meni se zdijo vse štiri skakalnice zelo podobne, zato ne bi mogel soditi, katera mi je bolj blizu," je povedal najmlajši izmed treh bratov Prevc, ki ne goji nikakršnih pričakovanj ali želja. Ne želi se namreč obremenjevati z ničimer in na vsaki tekmi je tako. Sam želi le uživati v športu, zato je tudi pred turnejo popolnoma sproščen. "Morda me ljudje gledajo drugače, vendar sam ne gledam skozi njihove oči. Le nove štiri tekme, nič drugega. Nimam nikakršnih spominov na preteklo novoletno turnejo, saj vrveža niti nisem spremljal," je svoje občutke strnil Domen, ki ob tem dodaja, da se zaradi uspehov na skakalnicah njegovo življenje ni kaj dosti spremenilo, tudi kar se tiče šole.

Na novoletni turneji ga bo tako kot vedno optimistično spremljalo tudi nekaj šolskega čtiva, čeprav se je do zdaj izkazalo, da za učenje običajno nima veliko časa, saj je vse podrejeno tekmi in čim boljši pripravljenosti. V šoli sicer fant nima nikakršnih težav zaradi prepoznavnosti, je le eden izmed preostalih dijakov. Še vedno pridno hodi v šolo, kamor se že navsezgodaj zjutraj odpravi skupaj z mamo. Domen na vprašanja novinarjev odgovarja kratko in skromno in nima pričakovanj, kot bi jih pričakovali od vrhunskega športnika.

 MAJA MUHIČ