Domen Valič: Postal je kralj maturantskih plesov

Domen Valič: Postal je kralj maturantskih plesov (foto: Nostalgia) Nostalgia
Vir: Nova
8. 5. 2017

Maturantski ples je prelomnica, ki se zgodi enkrat v življenju. Letošnji maturanti plesne šole Bolero so jo preživeli v družbi mladostniško radoživega igralca Domna Valiča, ki s šarmom izvablja nasmeške predvsem nežnejšega spola mladih maturantov.

"Po vseh letih vodenja ljudje začutijo toplino in iskrenost. To je moje poslanstvo in s tem tudi začrtana pot mojih sodelavcev," nam je zaupala voditeljica in solastnica plesne šole Bolero Janja Pušl.

"Občutek imam, da poznanstvo z zaslonov in iz gledališča doda vrednostk energiji in plesu v prostoru, saj me ne vidijo prvič," entuziastično pripoveduje Domen, iz njegove topline glasu pa je mogoče prepoznati, da vlogo iskreno opravlja z velikim zadovoljstvom.

Maturanti radi pristopijo do njega, pripoveduje, nekateri bolj sramežljivi, spet drugi brez zadržkov poprosijo za spominsko fotografijo. Otroci mu radi pridejo čestitat. "Pri srcu sta mi njihova spoštljivost in vljudnost. Najmanj, kar lahko naredim, je, da z njimi malo poklepetam," razloži med mladimi vedno bolj priljubljen igralec. "Zaradi njih sem tam, da se imajo lepo."

"Popolnoma usoden voditelj"

Hvaležnost, ki jo ob uspehu letošnjih maturantskih plesov občuti Janja Pušl, voditeljica plesov, je neizmerna. Stiski rok, pohvale in zahvale za vsak čudovit večer, tako od gostov kot maturantov, pripisuje delu številčne ekipe.

Priznava pa, da je minulih pet let iskala žensko voditeljico, ki bi ljudi znala navdušiti s svojo mladostjo, žarom, igrivostjo in osebno noto: "Nisem dobila nečesa, kar bi me prevzelo. Z Domnom se poznava že od njegovih plesnih let, spremljam ga na njegovi igralski poti. Poleg zgoraj naštetega ima smisel za humor, obožuje ples in je mladostno eleganten. Je popolnoma usoden voditelj!" Bogata kilometrina talentiranega mladeniča tako doprinese k improvizaciji in spontanosti dogodka, česar se z nasmeškom dotakne tudi sam: "Malo so prestrašeni, ampak neizmerno luštni, na tej meji med otroštvom in mladostništvom."

Domen s predpasnikom in zavihanimi rokavi

Letošnji maturantski plesi, prirejeni v areni Stožice, odzvanjajo tudi po kulinaričnem spektaklu, ki se spretno vrine v program večera. Domen in Bine Volčič, kuharski chef bistroja Monstero, vihata rokave nad enostavnim receptom, katerega okusnost lahko preverite kar sami: "Z Binetom sva ugotovila, da je najino dopolnjevanje vrhunsko. Vsak ima svoje ideje – on prisluhne mojim in jaz njegovim," o tem, na čigavem zelniku je zrasla ideja, spregovori Domen.

Organizatorji so predlagali inovativen šov po njuni izbiri, zdaj s tem nadomeščata 15 let staro potegavščino, laser šov. Izziv vsekakor ni prevelik, vsaj tako pravi v kuhinji povsem prekaljeni igralec: "Zase kuham že zadnjih nekaj let in priprava ješprenja s cvetačo v tartufovem olju je bila prava malenkost."

Janja Pušl: "Mojega je vodila Miša Molk"

"Bilo je lepo, a veliko bolj skromno kot danes," se svojega plesa spominja Janja. Takrat je obiskovala srednjo šolo za farmacijo in zdravstvo v Ljubljani, katere dekleta so četvorko plesale s fanti iz srednje lesne šole: "Bil je eno samo skakanje iz garderobe na plesišče, saj sem nastopala s svojim soplesalcem Zoranom Kljunom. Odplesala sva 10 plesov, ker sva bila tekmovalca standardnih in latinskoameriških plesov," pripoveduje Pušlova, in kot zanimivost navede, da je taktirko plesa takrat v roke prevzela legendarna Miša Molk, danes njena dobra prijateljica.

Neja Drozg