Domen Valič: Postaven in pripraven na odru in doma

Domen Valič: Postaven in pripraven na odru in doma (foto: Nostalgija) Nostalgija
Vir: Lady
9. 6. 2017

Letošnji maturantje so edinstven večer svojega življenja preživeli v družbi radoživega igralca Domna Valiča. "Občutek imam, da poznavanje z zaslonov in iz gledališča doda vrednost k energiji in plesu v prostoru, saj me ne vidijo prvič," nam je z žarom v očeh zaupal Domen, iz topline glasu pa je bilo prepoznati, da je vlogo opravil z iskrenim navdušenjem.

Vokviru plesne šole Bolero sodeluje z voditeljico plesov Janjo Pušl, mamo ene izmed najuspešnejših slovenskih plesalk v tujini Nike Klun.

Zgovorna Janja se še danes spominja svojega maturantskega večera kot lepega, vendar veliko bolj skromnega, kot jih sama pripravlja danes: "Bil je eno samo skakanje iz garderobe na plesišče, saj sem nastopala s soplesalcem Zoranom Kljunom. Odplesala sva 10 plesov, ker sva bila tekmovalca standardnih in latinskoameriških plesov." Zdaj se po številnih letih vodenja zaveda, kako pomembno je ljudem ponuditi toplino in iskrenost – to je njeno poslanstvo in hkrati začrtana pot vseh sodelavcev.

Domen Valič

Priznava, da je minulih pet let preživela v iskanju ženske voditeljice, ki bi se ji ob bok postavila z mladostjo, igrivostjo in žarom, vendar ji naproti nikoli ni prišlo dekle, ki bi jo prevzelo. Prišel je Domen: "Z njim se poznava že od njegovih plesnih let, spremljam ga na njegovi igralski karieri. Ima smisel za humor, obožuje ples in je mladostno eleganten. Je popolnoma usoden voditelj," priznava Janja. Domen ob tem nima pomislekov, ravno nasprotno – zaveda se, da bogata igralska in voditeljska kilometrina pomagata pri improvizaciji in spontanosti dogodkov, kot so maturantski plesi.

Mladi prav zaradi njegove odprtosti in mladosti radi pristopijo do njega, tudi tisti bolj sramežljive sorte. Otroci mu navadno čestitajo in prosijo za spominsko fotografijo: "Pri srcu sta mi njihova spoštljivost in vljudnost," se razgovori mlajši od bratov Valič, zaupal nam je celo, da z njimi še raje malce poklepeta: "Tam sem, da se imajo lepo." Stiski rok, pohvale in zahvale gredo plesno-igralskemu paru za edinstveno izvedbo, težko pa obidemo tudi kulinarično popestritev, zaradi katere je v dvorani Stožice že pred mesecem dni čudovito zadišalo.

Domen si je v sklopu programa namreč nadel predpasnik in zavihal rokave ter v družbi kuharskega chefa bistroja Monstera pripravil pravi spektakel. Postregel je z receptom, katerega okusnost so lahko preverili kar maturantje in njihovi starši: "Z Binetom sva ugotovila, da je najino dopolnjevanje vrhunsko," nam je že pred časom zaupal Domen. Ideje sta združevala s skupnim 'brainstormingom,' in kar je odlikovalo njuno usklajenost, je bilo prav to, da sta znala prisluhniti drug drugemu.

Domen Valič

Organizatorji so namreč predlagali inovativen šov po njuni izbiri, skupaj pa sta prišla do zaključka, da je že 15 let staro potegavščino z laserskimi šovi treba postaviti na stranski tir in 'zakuhati' nekaj svežega. Izziv vsekakor ni bil prevelik, saj se prekaljeni igralec po pripovedovanju za kuharskim pultom znajde kot doma: "Zase kuham že zadnjih nekaj let in priprava ješprenja s cvetačo v tartufovem olju je bila prava malenkost."

Ja, Domnu je iz rokava že ničkolikokrat uspelo povleči recept za smeh in dobro voljo, a tokrat je ta dobil posebno noto. Razveseljevati mlade na slovesu od pomembnega dela njihovega življenja je bila izkušnja, ki bi jo z največjim veseljem ponovil prihodnje leto: "Malo so sicer prestrašeni, pa vendar neizmerno luštni. Na tej meji med otroštvom in mladostništvom."

Neja Drozg