Dominika Šajtegel: Nazadnje je bila z žensko

Čeprav je bila 
enkrat že poročena, 
je svojo srečo z 
moškimi poskusila 
še enkrat in 
spoznala, da je 
življenje z njimi 
težko. Zato ima 
danes raje ženske. (foto: Nova Press) Nova Press
Vir: Nova
7. 12. 2015

Dominika je kot zadnja ženska zapustila šov Kmetija: Nov začetek. To, da je odšla kot zadnja, ji je v veliko potrditev in tudi osebno zadoščenje. Ptujčanka se je poslovila z dvignjeno glavo, kljub nekaterim očitkom, ki so v zadnjih tednih šova padli nanjo.

Marsikdo bi rekel, da je Dominika samosvoja, posebna ženska. V samem šovu je večkrat poudarila, da je z moškimi opravila, čeprav je v določenih pogledih in ravnanjih odreagirala prav po moško. In to je udeležence kmetije v zadnjih tednih nekoliko vrglo iz tira. Mi smo jo po prihodu iz šova obiskali na Ptuju, kjer si je dom uredila v majhnem podnajemniškem stanovanju. Tudi ona se je znašla v neprijetni finančni situaciji in bremenih, a volja do dela jo drži pokonci, da si zasluži vsaj za vsakdanji kruh. "Po prihodu iz šova me številni vabijo na pijačo, ampak nimam denarja, da bi plačevala te pijače," z nekoliko umirjenim glasom prizna. Čeprav je drugače precej energična in zgovorna ženska.

"Kmetija je bila zame neponovljiva izkušnja. Sploh v zadnjih dnevih, ko sem ostala z moško družbo," v smehu prizna. "S tem, ko sem razmišljala po 'moško', torej tako, kot razmišljajo sami, sem jim delala številne preglavice. Pričakovali so vedenje ženske, a sama sem bila v določenih situacijah umirjena in nisem vzkipela, kot je to v njihovi navadi. Psihično jih je ubijalo tudi to, da nisem povzdignila glasu. To se je prav videlo. Jaz imam dobre živce in jih znam sprovocirati!" Dominika je taktizirala in prav to je moško družbo spravilo s tira. "Najedala sem jim živce in blazno jih je motilo to, da niso vedeli, kakšni bodo moji koraki. Nenehno so me prihajali spraševat, koga bom postavila za glavo družine. Nenehno so spremljali moje korake, da bi videli, kaj bom naredila. Mogoče so se malo preveč ukvarjali z mano, namesto da bi se posvetili rednim opravilom," še doda. "Zanimivo je tudi to, da se v vsem času, ko sem bila tam, nihče ni kregal z mano. Niče mi ni rekel besede. Zdaj proti koncu so, ampak med sabo. Meni si niso upali reči. Kljub vsemu je zame to, da sem šov zapustila med zadnjimi, velik korak."

Z MOŠKIMI OPRAVILA

Dominika je priznala, da je opravila z moškimi. Mati treh otrok je bila enkrat poročena. Njena zadnja zveza pa je bila z žensko. Čeprav je bilo ljubosumje tisto, ki ju je ločilo, je prva ljubezen še danes prisotna v njenem življenju. "Priznam, da sem odšla, ko sva živeli skupaj. Težko je bilo, ker je bilo prisotno ljubosumje, zato sem se odločila za svojo pot. Ona je bila prva partnerica, ki sem jo imela po tistem, ko sem se razšla z očetom svojega tretjega otroka. Poznava se že vse življenje in najina zgodba je precej dinamična," prizna. Iz prvega zakona, v katerem je bila Dominika tudi poročena, ima dva sinova. "Starejši šteje 23 let, mlajši 18. Sinova sta takrat zelo dobro sprejela ločitev. Nikoli jih nisem branila, vedno sem želela, da vidita, kakšen je bil v tistem času njun oče. Veliko je pil in ni se več dalo. Čez dve leti sem nato spoznala drugega moškega, s katerim imava zdaj punčko. Nekako sem si rekla, da bom še enkrat poskusila. Izgubiti nimam česa, sem si rekla. Ustvarila sva si življenje in si v Markovcih postavila novo hišo. Šest let je bilo življenje lepo (od osmih let, ki sva jih preživela skupaj). Potem pa se je končalo. Pijača in psihični teror. Ni bilo drugega izhoda. Vzela sem otroka in odšla. Tudi njemu sem pustila vse," prizna. Njen starejši sin si je že ustvaril svoje življenje, mlajši pa živi pri očetu. Hčerka pa je v dobri oskrbi babice in dedka, saj Dominike nekaj časa ni bilo doma.

BRAZGOTINA

Dominika je bila v otroštvu in kot najstnica precej divja. "Rada sem se pretepala in dokazovala svojo moč. Mogoče sem preveč gledala akcijske filme in Brucea Leeja (smeh). Takrat sem bila stara okoli 16 let. Prvi letnik srednje šole. Veliko smo se pretepali in iz teh pretepov sem imela razbito arkado, zbite zobe, številne modrice ipd. Ostala mi je tudi brazgotina na obrazu, ki je bila posledica napada z nožem. Uličarji smo držali skupaj in padali v konflikte z drugimi družbami kot na primer 'šumarji'. Ti so bili iz Kidričevega. In smo se pretepali. Jaz sem bila vedno zraven, zato danes nasilja ne podpiram, sem striktno proti." Dominika obvlada borilne veščine. Že dobrih 15 let se namreč ukvarja z boksom. Bila je tudi večkratna dobitnica zlate rokavice in prva ženska, ki se je na Ptuju začela ukvarjati z boksom. "Te veščine, ki jih imam, danes nikoli ne bi izkoristila. Le za obrambo. Veliko delam z mladimi in ko me sprašujejo o nasilju, vedno poudarjam, da z nasiljem se stvari ne rešujejo. Imam izkušnje, sem jih tudi dobila in vrnila. Ampak to ni rešitev."

MIMA