Lili Žagar: "Dosegla sem dno"

Lili Žagar: "Dosegla sem dno" (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
3. 2. 2017

Lepa voditeljica Lili Žagar se je 1. februarja znebila slabe razvade, zaradi katere se v svoji koži ni počutila več dobro, in začela z  novimi ukrepi.

Televizijska voditeljica, katero smo nazadnje lahko spremljali v oddaji Bilo je nekoč na Planet TV, se je razpisala na svojem družabnem omrežju Instagram, na katerem je objavila fotografijo iz telovadnice.

Čeprav si morda težko predstavljamo, je tudi vedno postavna in urejena Lili Žagar v zadnjih osmih mesecih podlegla slabi razvadi - hitri hrani in prigrizkih - zaradi katere se je jeziček na tehtnici začel premikati navzgor. K temu je svoje dodalo tudi dejstvo, da Lili že dve leti ni prestopila praga telovadnice, neprespane noči in, kot pravi sama, tudi emšo. "Dve leti brez resne fizične aktivnosti, res slabih prehranjevalnih navad, slabega spanca in ja, tudi emšo je naredil svoje, sem prišla do točke, ko sem dosegla dno. Jeziček na tehtnici kaže skoraj 60kg (moja običajna teza je sicer okoli 52kg), trebuh imam večji, kot po porodu, da o nogah in zadnjici sploh ne izgubljam besed. Starih hlač več ne spravim gor, zato sem morala v nakup novih, seveda eno konfekcijsko številko večje. Reči alarm pa se je prižgal, ko več nisem spravila nase svojega smučarskega kombinezona. Priznam, da se v svoji koži ne počutim več dobro zadnjih 8 mesecev," je namreč zapisala ob fotografiji in dodala, da je zaradi tega že stopila v akcijo.

"Moja podoba je začela vplivati tudi na mojo samozavest. Zavedati sem se začela, da npr. v sedečem položaju nevede z rokami prekrivam trebuscek. V kopalke sem se spravila s težko muko in hodila naokoli zavita od pasu navzdol z brisačo. Res nisem zadovoljna. In pri vsem tem ne gre samo za fizični izgled, ampak tudi zdravje in moje počutje. Ne bom niti razlagala, da sem zadnje mesece povsem brez energije. Že zjutraj se zbudim utrujena in včasih se vprašam, kako bom sploh imela še kaj energije za moja dva navihančka. Zato sem se 1. februarja odločila, da naredim temu konec, se vzamem v roke in res začnem!" je še zapisala. In res je. "Danes je za mano drugi trening v tem tednu. Tako kot nazadnje, sem se tudi tokrat odločila, da bom do zastavljenih ciljev prišla z osebno trenerko, ki me vodi tako pri prehrani kot vadbi. In cilj? Ta je pa nor: v 12-ih tednih do izklesane postave Dokazala bom, da gre."

Bravo Lili! Mi smo s tabo!