Družina Bešter: Njihov vrt je najlepša plaža na svetu

Družina Bešter: Njihov vrt je najlepša plaža na svetu (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
19. 10. 2017

Družina Bešter je prava televizijska družina, saj se Nataša, Dino in njuna hčerka Ana že desetletja ukvarjajo s pripravljanjem oddaj. Že sama priprava jim vzame veliko časa, saj najprej želeno temo raziščejo, poiščejo goste in se nanj dobro pripravijo. Zato je pogovor z Natašo vedno zanimiv, saj je prava enciklopedija, polna nasvetov, saj večino stvari z možem Dinom tudi preizkusita. Tako sta se lotila tudi svojega vrta, kjer vse pridelujeta ekološko, brez vsake kemije.

Nataša ima kljub polnemu urniku čas za družabna omrežja, na katerih rada deli utrinke iz svojega življenja, njen profil pa ima iz dneva v dan več sledilcev. Tako je letošnjo jesen navduševala s slikami svojih pridelkov z ekološkega vrta in dobila kar veliko vprašanj, kako ji vse tako dobro uspeva. "Jesen je in vsaka misel na letošnjo sezono na našem vrtu me še posebej razveseli. Od aprila smo urejali gredice in imeli vsak dan na mizi najmanj dva obroka z domačega vrta. Odlično nam je raslo, brez kakršnegakoli dodajanja kemije, ki še nikoli ni imela mesta na našem vrtu. Domač vrt je zato, da pridelujemo ekološko zelenjavo in sadje, saj ima to neprecenljivo vrednost," pravi Nataša, katere vrt se je poleg s paradižniki vseh vrst in barv pohvalil tudi z jajčevci in papriko, blitvo, porom, krompirčkom ...

"Iz jajčevcev večkrat naredim hitro večerjo. Jajčevce samo narežem na rezine in jih posolim, da odteče grenka voda. Osušene premažem z olivnim oljem Iliada, jih zložim v pečico in malo pozneje dodam še olive, paradižnik, sirček in zelišča. Vedno obližemo vse prste," pove v smehu. Na vrtu pa ji pomagata tudi vnučka David in Dan, ki obdelujeta svoje gredice. Starejši David je pomagal pri obiranju zelenjave, mali Dan pa najbolj uživa pri prestavljanju malih vrtnih palčkov, ki označujejo zelišča v koritih. Oba pa sta seveda poleti najraje zalivala, saj sta Nataša in Dino vsakemu kupila svojo kanglico za zalivanje.

"Letos smo se razveselili domačega krompirčka. Posadili smo dve vrsti, zgodnjega in poznega. Izkopavanje teh gomoljev je za našega vnuka Davida posebno doživetje, saj je vse dopoldne z največjim veseljem pomagal dediju pri tem opravilu in potem vse izkopane krompirje s svojim traktorjem odpeljal do shrambe. Seveda si je tako prislužil gajbico krompirja še za domov," ga pohvali Nataša in se nasmeji izjavi starejšega Davida, ki je letos ugotovil, da je njegova babica zelo bogata, saj ji ni treba hoditi v trgovino, ker vse pridela sama.

Včasih se prav nasmeji prijateljem, ki se čudijo, kako jima z Dinom kljub zahtevnemu delu v službi uspe pripraviti še ozimnico za zimo. "To z veseljem delava oba, saj je res lep občutek sredi zime imeti za kosilo domač sataraš, omako iz čebule, paprike, paradižnika, bučk in številnih zelišč. Najprej zato, ker je zdrava, potem zato, ker točno veš, kaj je v njej, pa tudi zato, ker tako lepo zadiši po poletju in našem vrtu," pove Nataša. Ker sta zadnja leta vse prihranke dajala za hišo v Škofji Loki, Nataša pravi, da zadnja tri leta najraje uživa doma in da jima je njun vrt najlepša plaža na svetu. Zato sta zelo hvaležna in poleg zdravja ne potrebujeta ničesar več.

Nova Maskota oddaja Štiri tačke: Hana je prinesla veselje v hišo

Nataša in Dino sta se po težki ločitvi od psičke Bajke odločila, da znova v svoj dom sprejmeta malo kepico pasme bernski planšarski pes. Po hudih bolečinah, ker ju je Bajka prehitro zapustila, sta se zelo težko znova odločila za psa, saj sta od žalosti mislila, da tega ne bosta mogla še dolgo storiti. A hitro se jima je otoplilo srce, ko so se skotili mladički pri vzrediteljici Nini Bešter. In tako je prišla mala Hana, ki je poleg 13-letne Zoye nova maskota njune oddaje. "Toplo mi je pri srcu, ko vidim, kako množično se odzivajo ljudje, ko objavim Hanino slikico. To pomeni, da je v ljudeh še vedno veliko nežnosti in empatije do živali in tudi do naše oddaje. To je tudi znak, da nam je dovolj slabih novic, kreganja in nestrpnosti, ki nam jih podajajo vsakodnevne novice, in da marsikoga radostijo naše oddaje in naši dve psički. Največ pa seveda šteje, da je Hana tudi v našo družino prinesla veliko radosti, sreče in veselja," pravi Nataša.

Spremljate ju v oddaji Pika na i

Oddaje predvajajo na NET TV, TV Veseljaku, televiziji RTS, TV Petelin, Vaš kanal in na Golici TV, poleg tega pa vas oddaje po premieri čakajo tudi na njihovi spletni strani www.stiritacke.si, kanalu na YouTubu in tudi na njihovi FB-strani Štiri tačke, ki se po novem imenuje Štiri tačke, ZA zdravje, Pika na i.

Ilona Penzeš // Foto: Osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story42/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 42/2017

Story 42/2017, od 12. 10. 2017