Družina Bešter: Psička Zoya je spet zdrava!

4. 6. 2017 | Vir: Lea
Deli
Družina Bešter: Psička Zoya je spet zdrava! (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Zoya je mala jorkširska terierka, ki jo gledalci oddaje Štiri tačke poznate že 12 let in pol. toliko časa je že del družine Bešter, ki to priljubljeno oddajo pripravlja za različne slovenske televizije.

Najprej je bila Zoya maskota oddaje skupaj z bernko Tiso, zadnjih pet let, odkar Tise ni več, pa pomaga Nataši napovedovati prispevkevke skupaj z navihano Bajko, Tisino vnukinjo.

Zoya je bila večinoma vedno zdrava psička. Ima zelo lep značaj, in kar za to pasmo sicer ni značilno – zelo rada ima otroke. Prav obožuje jih. Kadar prideta na obisk Natašina vnučka David in Dan, se ji zmeša od veselja. Pa je to skoraj vsak dan posebej. Zoya tudi rada je in to prav vse po vrsti, tako da morajo Beštrovi prav paziti, da hrane in priboljškov ni preveč. Pred časom pa je začela Zoya malo glasneje dihati in hropsti. Najprej sta Nataša in Dino mislila, da je to pač zaradi starosti. Tudi na sprehod ni tako rada šla kot sicer. Potem pa je neko noč začela tako hudo kašljati, da sta jo komaj rešila.

Naslednje jutro sta jo odpeljala na Veterinarsko kliniko Loka, ki je k sreči le nekaj minut od nove hiše, v kateri živi Beštrovo krdelo, kot Nataša v šali imenuje svojo razširjeno družino. V tej kliniki že od vsega začetka skrbijo za obe Beštrovi psički, Bajki je lani novembra njihov specialist ortoped Marko Novak odlično operiral križno vez, tako da je od takrat Bajka spet v stari formi.

In zato Nataša in Dino veterinarjem na Kliniki Loka res zaupata. Malo Zoyo je sprejel mag. Staš Bernik, dr. vet. med, ki je tudi direktor klinike. Zoyo dobro pozna, saj zanjo skrbi že od vsega začetka. Skrbno jo je pregledal, vzel kri in naredil rentgen. Ugotovil je, da ima vneto žrelo in ji takoj dal protivnetno injekcijo, dobila pa je še zdravila. Ni izključil možnosti, da je bil ta nočni napad povezan z alergijo, saj je Zoya zadnje dni hodila na dolge sprehode po veliki cvetoči travi. Zato so te sprehode malo omejili, stanje pa se je kmalu popravilo in na veliko veselje vseh je Zoya spet razigrana in ljubka mala psička, ki lepša življenje vsem v Beštrovi družini vsak dan posebej in vsi upajo, da bo tako še dolg

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan