Pri družini Fortuna se radi slikajo

28. 5. 2014 | Vir: Nova
Deli

Družina Fortuna je prav posebna. Mama Tamara je v veselem pričakovanju druge punčke, ki bo prišla na začetku septembra, očka Silvo pa pridno pomaga pri vseh opravilih in prvorojenki Tari Siani.

Življenje bi bilo pri Fortunovih skoraj kičasto, če ne bi mama Tamara kdaj pa kdaj morala stopiti korak nazaj. V prvi nosečnosti je imela mlada mamica kar nekaj težav, a tudi druga ni ravno blesteča.

"Počutim se veliko bolje, kot sem se v prvi nosečnosti, a sem imela kljub temu prve tri mesece slabosti. Nato so se začeli alergije in poslabšanje astme. Zaradi tega nisem spala večino noči v četrtem mesecu. Če sem morala v trgovino ali na kakšen nujen opravek, sem bila kot zombi.

Zdaj, v petem mesecu, so se te alergije in astma malo umirile. Zadevo lajšam s claritinom. Pomislila sem že, da se težave končujejo in da me čaka lepa nosečnost, ampak sem se spet zmotila. Začeli so se nosečniški krči, ki jih nekateri imenujejo lažni popadki.

Navadno se začnejo proti koncu nosečnosti, ampak pri meni je že zelo zgodaj. Zdaj moram zaužiti tri tablete buskopan na dan, da sploh lahko 'živim'. To življenje zdaj pač bolj poteka v postelji, kavču, na stolu. Počivam, ker mi žal drugega ne preostane.

Moram pa se pohvaliti, da so bolečine tokrat blažje, in ker nimam še žolčnih napadov in me čaka še eno angelsko bitjece na koncu te poti, je vse to sprejemljivo. Žal sem preveč hiperaktivna in sem rada vedno v nekem gibanju in v akciji, polna idej, ki jih zdaj ne morem uresničevati.

To je zame nekakšen trening, kako se umiriti in živeti bolj na 'izi'."

Nosi jo po rokah

Da je Tamari lažje, pa vsekakor poskrbi znani DJ Sylvain, ki prevzame večino opravil v hiši in hčerko Taro Siano.

"Je kar naporno, ker je naša Tari doma, in ne v vrtcu. Zdaj, ko me je začel boleti trebuh in je ne smem dvigovati, je še težje. Zato hvala Bogu imam mojega dragega Silveka. On je resnično oče v pravem pomenu besede! Takšnega moža in očeta bi želela vsaki ženski. Res naredi vse in pri tem ne tarna.

Želi, da ležim in da mi je bolje kot v prvi nosečnosti, zato ostaja doma in mi pomaga pri opravilih s Taro in seveda tudi z gospodinjskimi stvarmi. Kuham še vedno jaz, ampak vse drugo zna delati moj mož in z veseljem pomaga!

Menim, da mora biti družina eno in da sta moški in ženska enakopravna pri vzgoji ter starševstvu. Vsem želim, da bi imeli tako enotno skladno in enakopravno družino, kot jo imamo mi, in upam ter molim, da tako ostane tudi v prihodnje.

Da se Silvo ne naveliča pomagati pri nekateri bi rekli 'ženskih' opravilih!"

Tamarina nosečnost se je tudi tokrat zakomplicirala.

Hormoni

Seveda se Tamara spopada tudi z nosečniškimi hormoni, a jo mož pridno podpira in prenaša.

"Možek je bolj miren, tako da se raje umakne, ko sem tečna. Včasih odpelje Taro na igrala, da se jaz malo pomirim in spočijem. No, potem je spet vse po starem. Če pa hormoni podivjajo, grem čez mejo in potem mi Silvo da vedeti, da je to že preveč.

MIMA

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan