Družina Jezeršek povsem obupana, letos že ob 5 milijonov evrov

SODNIK LUKA JEZERŠEK
Za Luko lahko rečemo, da se je rodil s kuharskim zapisom v genih. S šestčlansko družino so dolgo živeli nad kuhinjo, ki jo je čez noč v domači garaži postavil njegov oče. V iskanju in proučevanju novih okusov so znali prisluhniti še tako zahtevnemu gostu, kar je tudi eden izmed glavnih razlogov za uspeh najbolj prepoznavne slovenske gostinske družine. Že od malih nog se je zavedal, da je gostinstvo lep, a zahteven poklic, ki mu moraš biti predan z vsem srcem in dušo. (foto: POP TV) POP TV
29. 10. 2020

Gostincem je koronavirus pošteno prekrižal načrte in družina Jezeršek to še kako zelo občuti.

Družina Jezeršek je ena izmed najbolj znanih gostinskih družin pri nas, v lasti imajo 4 gostinske obrate, nudijo pa tudi catering.

V lanskem letu jim je šlo odlično, ko so ustvarili kar 7 milijonov evrov prihodkov, a letos o takšnih številkah lahko le sanjajo, saj so do zdaj ustvarili le 2 milijona in pol poroča spletni portal Žurnal.

"Postavili smo spletno storitev e-catering Jezeršek, gre za dostava obrokov za večje družbe, nad šest oseb, na Ljubljanskem gradu pa stoji tudi naš tovornjak, ki streže take away obroke. Kljub temu pa že celo leto poslujemo z izgubo, vse pokrivamo z zalogami in s pomočjo bank, do točke, ko upamo, da bo šlo na boljše. Odpuščali zaenkrat nismo, a če ne bomo dobili pomoči države, bomo primorani," je za Žurnal povedal Martin Jezeršek, ki seveda upa, da se bodo korona oblaki že kmalu razkadili in da bo spet mogoče bolj normalno zaživeti.