Družina Perjet Jugovic: Sia in Taj bosta dobila bratca!

Družina Perjet Jugovic: Sia in Taj bosta dobila bratca! (foto: Jana Šnuderl) Jana Šnuderl
Vir: Story
27. 4. 2017

Z veseljem naznanjamo, da bo družina Perjet Jugovic bogatejša za fantka, ki ga pod svojim srcem nosi Teja. Presrečna družina bo tako popolna, saj bodo izkusili oba svetova. Veselje ob novici smo delili s Tejo, ki je prepričana, da bo petčlanska družina zdaj v popolnem ravnotežju.

Story: Teja, ste bili presenečeni, ko ste izvedeli, katerega spola bo vajin drug otrok?

Ginekologinja je potrdila moje sume, da bomo dobili fantka. Imela bom parček, s tem pa bom spoznala oba svetova, in ne bi mogla biti bolj vesela.

Story: Kdo je prvi skočil do neba ob tako lepi novici?

Taj je bil presrečen, ker si je zelo želel bratca. Sama sem kar slutila, da se mu bo želja uresničila, a mi je sestra vztrajno zatrjevala, da bom imela dve punčki.

Story: Kar slutili ste?

Že nekaj časa nazaj sem bila pri jasnovidki, ki mi je rekla, da bom imela punčko in fantka. Od takrat sem napovedi verjela.

Story: Pa ne mislite, da ste si ta 'rezultat' prav zaradi takšnega razmišljanja s časom pridelali sami? (smeh)

Čisto mogoče. (smeh) Verjamem v to, da se dejansko zgodi, če ti nekdo nekaj sugerira. Sicer pa ne bi vedela, kako se to 'pridela', ker nisem delala stoj in nog držala v zraku. (smeh) Nisem se hudo poglabljala v to, katerega spola naj bi bil otrok, ker je pomembno zgolj to, da je zdrav.

Story: Mislite, da bo velik izziv imeti fantka, ali ste se 'nadelali' s Sio, ki je zelo energična?

Sia je čisti fantek, tako da je že Jani rekel, da se mu bo kar zmešalo, če bova dobila še enega takšnega hiperaktivnega otroka. Sia je veliko povzela po meni, zelo je energična in vse jo zanima. Niti približno ni princeska, raje ima avte in tako naprej. Je pa res, da je to dete v meni še bolj živahno od Sie, ko je bila še v trebuhu.

Zdravnica je rekla, da so fantki ponavadi po mamicah, tako da sem z ironičnim glasom rekla lahko samo super. Za primer imam Taja in Janija, ki spita lahko po 15 ur, s Sio pa obe spiva tri ali štiri ure in sva nato v polnem pogonu ves dan. Midve sva nemudoma dobre volje, medtem ko Jani in Taj po dolgem spancu zganjata depresijo. Tako da me prav zanima, kakšen bo naš fantek.

Story: Ljudje pravijo, da so fantje bolj navezani na mamo. Bi se želeli malo razbremeniti ali bi vam to ustrezalo?

Ne, zelo bi mi bilo všeč. Že Sia je dokaj navezana name, ne morem pa z gotovostjo trditi, da je name bolj kot na Janija, saj se mi zdi, da je kar pol/pol. Ponavadi jo Jani pelje v vrtec, a ker je hudo zbolel, sem bila sama angažirana za vse in vedno je bila dobre volje. Prepričana sem, da je to tudi zato, ker sem povsem energična že zgodaj zjutraj, saj takoj preklopim na petje in vsesplošno zabavo. Taj pa je zelo navezan na Janija, čeprav jasno tudi na mamico, ampak z očijem se nenehno stiska.

Story: Ste že kaj kupili za dojenčka? Ste kaj obremenjeni z barvami?

Ne, nikakor ne. Zdaj je vse moderno in ne mislim ga predalčkati. Že za Sio smo veliko kupovali na fantovskem oddelku, ampak zato, ker so tudi meni zelo všeč stvari za fante. Konec koncev tudi sama kupujem na moškem oddelku. V moških oblačilih se počutim svobodno, ker je vse tako široko, Sia pa je to povsem povzela po meni. Ni govora, da jo oblečem v oblekico ali pa ji na glavo namestim trak ali špango, ker živčno vleče z glave.

Story: Boste pa fantku dali kakšno lepo špangico, zakaj pa ne?

Ja. (smeh) Pri Sii se že od začetka držim tega, da je njej udobno in da je oblačilo enodelno, in tako bo tudi pri fantku. Je pa res, da sem pri Sii kupovala pri Malih zakladih, kjer je vse tako dobro in premišljeno zastavljeno. Obleke lahko kupiš kjerkoli, ampak bistvo je, da so ovratnik in rokavi široki. Zato so zadeve, ki se dobijo pri njih, odlične, slinčki so krasni pa tudi ostale stvari so zelo mehke in udobne. Še igračke so iz naravnih materialov ...

Story: Zdaj že veste, kaj otrok potrebuje, kajne?

Točno tako. Ko je Sia malo zrasla, sem voziček in vse ostalo podarila, ampak nič hudega. Zdaj vidim, da mi ne bi več ustrezal, ker vem točno, kaj potrebujem. Tudi pri posteljici, za katero ni potrebe, saj je Sia vedno spala in še spi pri meni. Posteljico sem oblagala z odejami, ker se mi je zdela prevelika za dojenčka, zdaj pa je Jani pri Malih zakladih našel takšno, ki je na začetku majhna in 'raste' z otrokom. Sestavljaš jo tako, da lahko otrok do petega leta starosti spi v udobju svoje 'polžje hišice'.

Story: To bo potem odlično za vaš prostor, ki bo iz dneva v dan manjši, kajne?

Uh, ja ... Delamo, da se stvari menjajo postopoma. Ravno smo zaključili s predsobo, zdaj pa gremo na spalnice. Najina bo v sobi, ki jo je imel Taj, medtem ko bodo otroci zdaj v 'najini' spalnici, ki je večja. Za Taja in Sio bova kupila pograd, otroček pa bo tako in tako od začetka še pri nama v sobi.

Story: Otroci vaju bodo počasi izrinili iz vajine lupine ... (smeh)

So naju že in tudi vedela sem, da bo tako, takoj ko sem zanosila. (smeh) Ampak saj je prav. Ti trenutki so tako lepi, da je tako prav. Veš, zakaj se prepustiš, in je vredno.

Story: Pravzaprav med Sio in njenim bratcem ne bo toliko razlike in lahko rečemo, da boste imeli dva 'dojenčka'. Se veselite dneva, ko se boste lahko vsi mirno usedli za mizo? (smeh)

Red bo. Sia je zdaj stara malo več kot leto in pol in imamo to srečo, da je zelo napredna in samostojna. Sploh je ne vidim več kot majhnega otroka ali dojenčka, ker toliko stvari razume. Navaja se na kahlico, sama se obuje, piha si nos, sama je, pomaga mi pospravljati in razume tudi, da imam v trebuhu dojenčka, ki mu rada da poljubček.

Story: Pa že ve in razume, da bo dobila bratca?

Mislim, da še ne ve točno, kako to gre. Ko jo vprašam, ali bi imela sestrico, pravi ja, ko pa jo vprašam, ali bi imela bratca, prav tako reče ja. (smeh) Sicer pa, če se navežem na prejšnje vprašanje, dvomim, da kdo res uživa prvih šest mesecev starševstva. Morda tisti, ki imajo otroka zgolj za crkljanje, ker veliko spi, in lahko uživajo. Jaz tega privilegija nisem imela, bilo je kar težko, ker je imela Sia hude krče, pa tudi njenega joka nisem prenesla, kar pomeni, da sem se zelo živcirala. Pozneje, ko dobiš povratne informacije in ko začnejo čebljati in peti, se začneš veseliti vsega, kar je še pred vama. Razmišljaš o tem, kako bo, ko bo imela prvič fanta, kako bosta šli skupaj v kino, in o takšnih lepih stvareh, ki jih zdaj že komaj pričakujem.

Story: Kje je še prvi fant ... Jani tega gotovo ne bo tako stoično prenašal kot vi?

(smeh) Jani jo bo branil kot ne vem kaj ... pa tudi Taj, ki je že zdaj zelo zaščitniški do svoje male sestrice. Sicer pa, malo me stiska, kako bo, ker gremo spet skozi to fazo dojenčka in joka in vsega, kar pride zraven, ampak bomo že. Zdaj sem bolj pripravljena in vem, kaj pričakovati. Zdaj se zavedam, da jok ne pomeni zgolj tega, da je nekaj grozno, ampak se na ta način dojenčki sporazumevajo z nami. Ko je jokala Sia, sem jokala tudi jaz, tako občutljiv si ob prvem novorojenčku. Zdaj še časa ne bo za kaj takega, ker se dojenčku ne bom mogla tako zelo posvetiti, kot sem se Sii, in verjamem, da me bo to malo 'bremzalo'. Verjamem, da ta otrok prihaja, da bo naredil malo reda v našem življenju in da se bo ustvarilo ravnotežje.

Story: Zdaj vas bo pet, in to je gotovo dobro število, kaj mislite?

No, saj, pri tem bomo tudi ostali. (smeh) Zdaj grem pa res do zdravnice in ji rečem, da potrebujem obroček, ker je tega konec.

Story: Kaj pa glede imena? Sta se že kaj zedinila?

Povem vam, katerega nisva izbrala. Jani je vztrajal pri imenu Voranc. Ime bi bilo dobro, če bi bila Sia Francka. Sia in Voranc mi je pa nekako hecno ... Taj je želel, da bi fantek dobil ime Kaj ali Naj, kar je podobno njemu. Nič od tega se ni obdržalo, ampak vsekakor lahko rečem, da je ime izbrano in da bo nekaj posebnega.

Manja Stević

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story17/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 17/2017

Story 17/2017, od 20. 04. 2017