Družina rokometaša Mihe Žvižeja bo kmalu spet skupaj!

Družina rokometaša Mihe Žvižeja bo kmalu spet skupaj! (foto: Osebni arhiv, Profimedia) Osebni arhiv, Profimedia
Vir: Story
6. 4. 2017

Miha Žvižej vsaj v športnih krogih ne potrebuje posebne predstavitve. Je rokometaš, ki trenutno svoje poslanstvo izpolnjuje na jugu Francije, njegovi dve dekleti, izbranka Laura in leto dni stara hčerkica Freja, pa ga z veliko ljubezni čakata na Danskem, kjer je dve leti tudi igral.

A ljubezen do Skandinavije in njegovih deklet še zdaleč ni edina, ki krade Mihovo pozornost. Med slednje namreč spada tudi YouTube, na katerem lahko najdemo več kot 40 njegovih posnetkov, in prav ta je bil v središču našega spletnega klepeta.

'Vlogi' ali video posnetki, v katerih posamezniki povzamejo potek svojega dne ali tedna, so postali prava mala definicija vseh tistih, ki so v koraku s časom. Mednje se že kar nekaj časa umešča Miha, ki priznava, da je ljubezen do video produkcije v njem tlela že vse od otroških let. "Že od malega me to zelo zanima, pa tudi cinematografija in vsa druga ustvarjalnost v tej smeri," je povedal rokometaš in dodal, da je YouTube najboljša platforma za predstavitev dela, ki vsaj med rokometaši velja za pionirsko.

Miha Žvižej

"Med rokometaši sem bil prvi, ki je začel ustvarjati v takšni obliki, pa tudi sicer ni veliko športnikov, ki bi ustvarjali v tem smislu. Moja ideja pa ni bila samo dokumentacija mojega življenja, ampak tudi resno ustvarjanje v svetu videa in ne nazadnje ustvariti skupnost, ki je vseeno drugačna, kot je tista na Facebooku ali Instagramu," je pojasnil Miha in dodal, da je njegov cilj ustvariti resnično kakovostne posnetke.

"Moje življenje zajema dve stvari ... družino in delo. Če je delo rokomet, dobesedno ves prosti čas posvetim YouTubu in Instagramu. Res pa je, da lahko počasi postavim Instagram in YouTube v kategorijo dela, ker vse skupaj postaja zelo resno. Zato v kratkem pričakujem resnejšo nadgradnjo opreme, ki bo tudi resna investicija," pove rokometaš, ki od leta 2012 igra za francoski Fenix Toulouse. "Naša družinska situacija, da jaz živim v Franciji, moji dekleti pa na Danskem, je začasna. Odštevamo dneve, ko bomo spet lahko skupaj. Tako bo še okoli tri mesece. Je sicer naporno, smo pa tega tempa navajeni. Veliko lažje bomo zdaj počakali še ta kratki čas, ker imamo pred seboj cilj. Zaradi tempa Lige prvakov in veliko potovanj v domači ligi se sicer vidimo zelo malo. Nočem pa premlevati, kaj zamujam, ko nismo skupaj. To je trenutno najpametnejša odločitev za vse nas, in kot sem že omenil, začasna! Dekleti prideta tu in tam na obisk."

Miha Žvižej

Ali ju kaj pogrešam? O ja!" pove Miha, ki je prav zaradi poti med Francijo in Dansko zamudil enega izmed najpomembnejših trenutkov življenja, rojstvo hčerkice. "To je ena in edina stvar v življenju, za katero mi bo žal za vedno. Neizogibno je zamujati stvari v življenju, ker je časa premalo za vse, ampak zato so zelo pomembne prioritete posameznika. Ni bilo v načrtu, da zamudim rojstvo hčerke. V Franciji sem hotel odigrati še zadnjo tekmo in se ob 6.00 zjutraj odpraviti iz Pariza proti Billundu, na žalost pa so se stvari začele dogajati ponoči. Je bilo vredno postaviti kariero pred ta dogodek? Ne! Šola za vse življenje," nam je povedal, ko smo ga vprašali, ali ga je zaradi kilometrov med krajema njihovih prebivališč kdaj strah, da v hčerkinem življenju zamudi kakšno pomembno prelomnico. "Zdaj nismo skupaj zaradi Laurinega dela in moje kariere, želim pa, da sta moji punci v okolju, kjer se najbolje počutita, predvsem pa želiva, da ima Freja normalno otroštvo in da ne odrašča z neprestanimi selitvami po različnih državah," je povedal o situaciji in dodal, da je kamera tudi zaradi tega v zadnjem času postala njegova prijateljica.

"Kamera je sicer v tem času postala tudi moja prijateljica," je nadaljeval Miha, ki je sicer prav v svojem prvem vlogu, ki ga je objavil na YouTubu, obelodanil, da bo prvič postal očka. "Starševstvo me je naučilo nešteto stvari in še vedno se vsega učim. Ampak najbolj se mi je vtisnilo v spomin to, kako individualni cilji, ki si jih imel, postanejo nepomembni. Kariera, delo, ambicije ... To vse postane brez pomena. Takrat dojameš, da si na svetu za nekoga drugega, in ne zaradi sebe," nam je še povedal rokometaš, ki v kratkem napoveduje novost na svojem kanalu na YouTubu.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Osebni arhiv, Profimedia

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story14/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 14/2017

Story 14/2017, od 30. 03. 2017