Družina Tepeš: Življenje na skakalnici

Celotna družina Tepeš živi s skoki. (foto: Osebni arhiv, Goran Antley) Osebni arhiv, Goran Antley
Vir: Story
13. 4. 2013

Družina Tepeš vsekakor ni navadna družina. Beseda smučarski skoki se pri njih doma uporablja veliko pogosteje kot pa v kateri drugi družini.

Poleti so tam, kjer so razmere za treniranje na snegu najboljše, pozimi pa skoraj vsak teden na novi tekmi evropskega ali svetovnega pokala v smučarskih skokih. In le malokatera družina je tako uspešna, kadar govorimo zgolj o eni športni disciplini. Gre seveda za družino Tepeš.

Smučarski skoki so zanje nekaj vsakdanjega. Prav tako jim ni tuje osvajanje medalj na največjih tekmovanjih. Miran Tepeš je bil več let eden izmed najboljših slovenskih skakalcev v ekipi, ki si je na ekipni tekmi na olimpijskih igrah leta 1988 priskakala srebro.

Tudi po koncu kariere ga pot ni vodila stran od skokov. Postal je namreč desna roka direktorja svetovnega pokala Walterja Hoferja in tako na tekmah svetovnega pokala skrbi za normalen potek tekem, ko jih otežujejo vremenske razmere.

Včasih je skakal sam, danes gleda, kako se po skakalnicah spuščajo njegovi otroci.

"Zelo rad na skakalnicah gledam svoje otroke, še zlasti kadar skačejo dobro," pove Miran. Jurij, Anja in Jon, vsi trije stopajo po očetovih stopinjah. In da so podedovali očetove gene, je razvidno iz njihovih rezultatov.

Vsi trije so se sicer preizkusili v različnih športih, po mamini želji tudi precej uspešno v atletiki, a vseeno so prevladali očetovi geni. Anja se je preizkusila tudi v bolj dekliških športih, kot sta umetnostno drsanje in ritmična gimnastika, a nazadnje so vsi ostali pri smučarskih skokih. Juriju je uspelo celo to, kar očetu nikoli ni. Zmagal je na domači tekmi, na planiški velikanki.

Celotno zgodbo o družini Tepeš preberite v novi številki revije Story.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 16/2013

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 16/2013

Story Story 16/2013, od 10. 04. 2013