Družinica Ane Praznik: Najraje se ob jutrih crkljajo v postelji in zganjajo vragolije!

Družinica Ane Praznik: Najraje se ob jutrih crkljajo v postelji in zganjajo vragolije! (foto: pop tv) pop tv
Vir: Nova
17. 7. 2018

Radijska in televizijska voditeljica Ana Praznik je v letošnji pomladi na malih zaslonih preuredila nekaj domov družin, ki so jih obiskali z Delovno akcijo. Nekdanja pevka skupine Bepop se je v novo vlogo resnično vživela in še sama poprijela za delo. Ob zgodbah družin, ki jih je spoznala, pa nam je zaupala, kje so njeni skrivni kotički in kako se sama loti urejanje svojega doma.

Delovna akcija se je zaključila in Ana se je vrnila v ustaljene tirnice radijskih valov.

"Vsaka nova izkušnja te nekoliko spremeni in drugače gledaš na situacije in življenje. In tudi jaz imam kar nekaj novih idej in drugih pogledov nanje po vsem tem, kar sem doživela. Sem pa kar malo pogrešala mikrofon, mešalno mizo, muziko ... Je neka posebna odvisnost, tale radio" se smeji Ana, ki je med prenovami stanovanj spoznala življenjske zgodbe in situacije, ki je niso pustile ravnodušne. "V oddajah sem spoznala različne stvari. Da moramo biti hvaležni za to, kar imamo. Da smo zdravi, da živimo kolikor toliko lepo življenje, brez večjih pretresov. Da moramo ceniti drug drugega in svoje otroke vzgajati tako, da sprejemajo drugačne. Kajti nemalokrat so otroci naših družin, ki smo jim pomagali, povedali, da jih sošolci zafrkavajo, ker nimajo. Ker so revni. Spoštovanje drug drugega in zavedanje, da se vsak od nas hitro lahko znajde na tisti drugi strani, na kateri si ne želimo pristati. Zgodbe so bile absolutno velik izziv za mojo čustveno naravo in sem pogosto komaj zadrževala solze in govorila s cmokom v grlu."

Pomoč družinam

Tudi Ana je sama poprijela za delo in pomagala pri urejanju domov družinam. "Ni bilo dela, ob katerem ne bi uživala. Res ne. Vse skupaj je bilo prav zabavno, saj so bili naši mojstri tako posrečeni in pripravljeni na mentorstvo. In moram reči, da sem se marsičesa naučila. Od polaganja keramike do beljenja in pomoči pri fasadi. Veliko ljudi mi je pisalo, da so veseli, da takšna oddaja obstaja, saj je tudi v njih prebudila neka čustva, ki so morda bila nekoliko potlačena. In predvsem to, da pomagamo tistim, ki to potrebujejo. Všeč mi je tudi to, da je to oddaja, ki jo lahko brez skrbi gleda vsa družina, ne da bi se starši zraven spraševali, ali bo to primerna vsebina za njihove otroke. Poznam tudi starše, ki so namerno oddajo gledali s svojimi otroki, saj so jim želeli pokazati, da ne živijo vsi otroci takšnega življenja kot oni."

Ana Praznik: Najraje se ob jutrih crkljajo v veliki  postelji in zganjajo vragolije

Urejen dom

Ana je bila med snemanji veliko odsotna in njena hčerkica Otja jo je tudi precej pogrešala.

"Res sem bila zelo zaposlena in tudi nekaj manj časa sem preživela z družino, kot smo bili vajeni do takrat. Ampak sem se podala v projekt predvsem zato, ker sem vedela, da bomo pomagali drugim in da to ne bo ves čas. Torej, bo to omejeno obdobje, potem pa bom spet na stalnih tirnicah. Seveda sva se o tem s Petrom skupaj odločila, saj je v tem času več družinskih obveznosti padlo nanj. Z Otjo sem preživela ves prosti čas, ki sem ga imela, in takrat sem bila res samo in izključno njena," je priznala Ana, ki zdaj že nekaj časa uživa v svojem domu.

"Mi imamo povsod kakšen kotiček, kjer si naredimo, da nam je luštno. Še najboljše je v veliki postelji, kamor Otja zjutraj priraca in tam se crkljamo, skrivamo pod odejo, žgečkamo, skratka zganjamo vragolije. Pri urejanju našega skupnega doma nama je bilo najbolj pomembno to, da se doma dobro počutimo. Da se čuti domačnost in da zaradi tega radi pridemo domov."

Priporočamo