Dvojčici Prusnik: Ponudbe so na mizi

Vir: Story
11. 3. 2012

Dvojčici Prusnik, po domače Prusnički, sta le nekaj dni po finalu oddaje Misija Ema 2012 svoje življenje pred misijo vrnili v stare tirnice. No, vsaj na prvi pogled je tako. A Nika in Eva, hčerki legendarnega slovenskega hokejista Darka Prusnika, sta polni idej, pričakovanj, želja in načrtov.

“Zjutraj po Emi sva se zbudili s podobnimi občutki, kot sva jih imeli že takoj po končani oddaji. Nikakor nisva bili razočarani, ker nisva zmagali, tako kot nisva niti zdaj. Nadaljevali bova najino v Misiji začrtano pot, če nama ni uspelo zdaj, nama bo pač kdaj drugič. Na mizi imava kar nekaj ponudb, ki jih je treba pretehtati in presoditi, kaj lahko prinesejo. Vsekakor bova počeli to, kar si želiva, po Emi pa sva bili resnično utrujeni,” nam pove Nika ob sončnem popoldnevu, ko sta si kljub obveznostim tudi tokrat vzeli čas za naša vprašanja.

“Vsekakor sva si želeli iti v Baku, a ves čas sva vedeli, da sta samo dve možnosti, in prav zato sva se odločili, da bova na Emi dali vse od sebe, a da bova tudi sproščeni, da bova uživali. Zase sva tako ali tako zmagali in želeli sva pokazati, da uživava v tem, kar delava. Seveda sva želeli zmagati, a ne smemo pozabiti, da sva se prijavili bolj kot ne za zabavo. Prijavili sva se za ‘foro’, brez vseh pričakovanj. Vse je bilo spontano, dan pred avdicijo sva se odločili, da greva, in tako sva tudi pristopili k stvari. Bližje si finalu, večja je tudi želja, a prepustili sva se toku, naredili, kar je v najini moči, in to je zdaj to, na tem bova gradili,” nam povesta ta trenutek verjetno najbolj slavni slovenski dvojčici.

Doma so Niko in Evo podpirali na vsakem koraku, kjer je bilo mogoče. Prav tako tudi v šoli, ki je zdaj njuna največja obveznost. “Do konca šolskega leta morava pridobiti več kot 30 ocen, to vsekakor ni lahko in priznava, da naju malce skrbi, kako bova zvozili, a šola je zdaj na prvem mestu, konec je zabav, žuriranja, dokler v šoli ni vse na svojem mestu, bo to odpadlo,” nam zelo resno pove Nika in pokaže svoj zvezek, v katerem sta Prusnički naredili popoln načrt, kako do postavljenih šolskih ciljev.

“V tem času bova seveda trenirali tudi petje, nastop, iskali, kaj bi bilo za naju najboljše, predvsem pa bi želeli, da bi bila glasba, ki jo bova delali, pisana nama na kožo,” nam povesta in nas popolnoma presenetita z opisom tega, kar bi v glasbenem smislu želeli v prihodnosti delati. “Morda je vse skupaj še najbližje kantriju, bluzu, džezu. Všeč nama je drugačna glasba, kot bi marsikdo pričakoval. Všeč so nama Johnny Cash, Etta James in podobni izvajalci, ki so imeli v sebi in svojih besedilih vedno dušo, osebne izpovedi v njihovih tekstih pa so nekaj neverjetnega,” nas pustita z odprtimi usti, da je sploh mogoče, da dekleti, ki nista dopolnili niti 18 let, sploh poznata glasbenike, o katerih govorita.

“Najin oče ima pač drugačen, širok izbor glasbe in v tem se najdeva, to je tisto, kar si želiva, in to je tisto, kar bi radi delali. Seveda bi naju marsikdo prej postavil v kakšen moderen pop, a to ni najina želja,” nam še povesta ob naštevanju velikih glasbenih imen. “Glasbeniki, ki so nama všeč, niso potrebovali ne vem kakšnega glasu, z besedili in nepozabnimi skladbami so povedali vse. Nisem prepričana, da si tisti, ki bi zdaj radi delali z nama in za naju, sploh predstavljajo, kaj si želiva, in verjetno bova sodelovali s tistim, ki naju bo pripravljen poslušati in za naju tvegati, saj se zavedava, da takšna glasba ta trenutek ni najbolj ‘in’, a je glasba ustvarjena s srcem, in to bi radi delali tudi midve,” nam povesta dvojčici in obenem dodata, da prav zaradi te samosvojosti spoštujeta Magnifica, ki sta ga spoznali med oddajo Misija Evrovizija. “Magnifico je zelo topel človek, temperamenten, od nekdaj je bil drugačen, a se obenem požvižga na to, kaj mislijo drugi. Dela dobro in kakovostno in tudi zato sva se večkrat že vrnili k njemu tudi po snemanju, saj sva nad njim navdušeni,” opišeta srečanje med oddajo Misija Evrovizija in po njej, ki je obe navdušilo.

Dvojčici pa kljub obveznostim v šoli ne bosta ravno počivali, saj imata precej nastopov, s katerimi se bosta predstavili občinstvu in oboževalcem, ki so za njiju navijali ves čas, odkar sta se pojavili na televizijskih zaslonih. “Na koncertih bova imeli različne skladbe, ta trenutek še razmišljava, s kom bova delali, in v tem tednu se bova odločili, potem pa začrtali najino pot za naprej. Nikamor se nama ne mudi, dejstvo pa je, da sva tukaj, da bova tukaj ostali in da boste o naju še veliko slišali,” nam povesta ob koncu pogovora, ponosni na svoje dosežke, bogatejši za, kot sami pravita, najlepšo izkušnjo v življenju in polni volje, da nadaljujeta tam, kjer sta na odru Eme 2012 tudi končali.

Nova Story že v prodaji

Story

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri